Το πάρτι για την επαναπρόσληψη των 595 καθαριστριών, που στήθηκε χθες το πρωί έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για αρκετά μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να παρελάσουν από την Καραγεώργη Σερβίας.

Με δύο κουτιά γλυκά στα χέρια η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη έφθασε νωρίς το πρωί έξω από το υπουργείο και με δάκρυα στα μάτια έσπευσε να αγκαλιάσει και να φιλήσει τις καθαρίστριες.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, εμφανώς συγκινημένη, τόνισε ότι «είχα έρθει εδώ την πρώτη ημέρα όταν δεν υπήρχε τίποτε απ’ όλο αυτό. Υπήρχε ένα πανό που έλεγε για τον αγώνα τους και καμιά 20αριά γυναίκες από πίσω που όλες μού ήταν άγνωστες και ήμουν κι εγώ άγνωστη γι’ αυτές. Αυτό που γίνεται εδώ σήμερα θα πρέπει να είναι προάγγελος του τι θα γίνει αύριο σε ολόκληρη τη χώρα».

Λίγη ώρα αργότερα τη δική τους εμφάνιση έξω από το υπουργείο έκαναν ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος φωτογραφίστηκε με τις γυναίκες με τα κόκκινα γάντια, αλλά και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Μέλη της κυβέρνησης, δε, έσπευσαν να συνδέσουν την επαναπρόσληψη των καθαριστριών με τη διαπραγματευτική μάχη που δίνει η κυβέρνηση. Στο σημείο έφθασε γύρω στις 10.30 και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής, ο οποίος ευχαρίστησε τις καθαρίστριες, δηλώνοντας ότι «έχουμε ανάγκη αυτόν τον αγώνα. Και οι καθαρίστριες και ο ελληνικός λαός έχουν ανάγκη τον αγώνα που κάνει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση».

Τις καθαρίστριες επισκέφθηκε το μεσημέρι στο «στρατηγείο» τους και ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «τα σύμβολα γράφουν την Ιστορία και όχι οι χαρτογιακάδες των Βρυξελλών».