Εβδομάδα δίχως τσακωμούς στη Βουλή, δεν έχει νοστιμάδα. Και επειδή η καλή εβδομάδα από την αρχή φαίνεται, έτσι και χθες ξεκίνησε με ένα επεισοδιακό φινάλε στη συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ –κατά την ακρόαση του νέου διοικητή του ΟΓΑ Θανάση Μπακαλέξη, προτεινομένου από τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη.

Ο Μπακαλέξης, που έκανε καριέρα ως επιστημονικό προσωπικό στον ΟΓΑ φθάνοντας στη θέση του γενικού διευθυντή, υπήρξε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Βαγγέλη Αποστόλου του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση.

Κι αυτό ήταν κάτι που έθιξε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είστε οι τελευταίοι μιας στρατιάς συμβούλων, συγγενών, κομματικών στελεχών που διορίζονται πριν έρθει το νέο Μνημόνιο. Το έργο «πρώτη φορά Αριστερά» θέλει ακόμα και από τους 13 περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης οι 11 να είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος της απάντησε κάνοντας ειδική αναφορά στο προεκλογικό επιχείρημα με το χαρτί υγείας. «Οσα λέτε έχουν τόση σχέση με την αλήθεια όσο και αυτά που λέγατε ότι δεν θα έχουμε χαρτί υγείας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λεουτσάκος, για να εισπράξει την ενόχληση της Βούλτεψη.

«Είστε απαράδεκτος. Λέτε κάτι που δεν έχω πει ποτέ. Δεν έχει ειπωθεί και κάνετε συνέχεια τον έξυπνο και τον επαναστάτη. Αν θέλετε να πάτε να βρείτε την εκπομπή απομαγνητοφωνημένη και θα δείτε ότι δεν το έχω πει. Είμαι θύμα τρολαρίσματος. Μπορώ να λέω κι εγώ ότι ο Λεουτσάκος βγαίνει και λέει να πάμε στη δραχμή και άλλα τέτοια» είπε η γαλάζια βουλευτής.

Αλλά το καλύτερο το κρατούσε για το τέλος, όταν απευθυνόμενη στον νέο διοικητή του ΟΓΑ, είπε: «Αν σας είχε προτείνει η προηγούμενη κυβέρνηση θα βλαστημούσατε το γάλα της μάνας σας με αυτά που θα σας έκαναν οι άλλοι», αφήνοντας άναυδους όλους μέσα στην αίθουσα!