Γίνεται πανεύκολα όλο το χρόνο με ένα φύλλο ζύμης σφολιάτας και κατεψυγμένες ή μαριναρισμένες καρδιές αγκινάρας

Υλικά

 1/3 κρέμα γάλακτος

150 γρ φέτα

1 φύλλο σφολιάτας

λίγο αλεύρι (για την επιφάνεια εργασίας)

1 βαζάκι μαριναρισμένες καρδιές αγκινάρας

2 κ.τ.σ ελαιόλαδο

1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος μαζί με τη μισή φέτα μέχρι να γίνει κρεμώδης, και διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο.

Σουρώνουμε τις καρδιές της αγκινάρας και τις κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα.

Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας το τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα σκεπασμένη με λαδόχαρτο, απλώνουμε στη μέση την κρέμα φέτας, τοποθετούμε επάνω τις αγκινάρες και την υπόλοιπη φέτα σε τρίμματα και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Στρίβουμε τις άκρες τις σφολιάτας προς τα μέσα και αλείφουμε την επιφάνειά της με το αυγό ελαφρά χτυπημένο.

Βάζουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς και ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει η σφολιάτα και να αρχίσει να ροδίζει. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και ψήνουμε άλλα 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα και να ψηθεί καλά μέχρι μέσα.

Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή ή χλιαρή σε θερμοκρασία δωματίου.