Ισχυρές αναταράξεις στον πυρήνα της κυβέρνησης προκαλεί η τροπολογία που ρυθμίζει πολεοδομικά ζητήματα για την έγκριση δόμησης τζαμιού στον Βοτανικό.

Η επίμαχη διάταξη κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα που έχει συζητείται και ψηφίζεται σήμερα (Παρασκευή) στη Βουλή και υπογράφεται από τους υπουργούς Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γιάννη Τσιρώνη και Αριστείδη Μπαλτά.

Στην τροπολογία υπάρχουν διορθώσεις που λύνουν τα προβλήματα πολεοδομικού χαρακτήρα που είχαν προκύψει και με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να μπει μπροστά η διαδικασία για την κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.

Αυτό βέβαια αν οι ΑΝΕΛ δεν αντιδρούσαν, επισημαίνοντας ότι «πολιτικό υπόβαθρο της συγκεκριμένης τροπολογίας είναι η οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης με την Τουρκία, που αποτελεί και την προϋπόθεση, και η τήρησή τους και από τις δύο πλευρές με βάση την αρχή του Διεθνούς Δικαίου και της τήρησης της αρχής της αμοιβαιότητας».

Στο σκεπτικό των ΑΝΕΛ λοιπόν πρυτανεύει το επιχείρημα ότι η Τουρκία δεν έχει πραγματοποιήσει βήματα προόδου τόσο σε σχέση με τους χώρους θρησκευτικής λατρείας όσο και σε σχέση με τις υποχρεώσεις της για την επαναπροώθηση των προσφύγων μεταναστών στις χώρες από τις οποίες προήλθαν.

Και κάπως έτσι ζητούν την απόσυρση της τροπολογίας. Για να δούμε…