Εννοείται ότι δεν διέφυγε της προσοχής της κυβέρνησης το γεγονός ότι η Αναστασία Σακελλαρίου είναι ανάμεσα στα 40 πρόσωπα που η εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Και μάλιστα με τις κατηγορίες της απιστίας και της απάτης. Εννοείται, επίσης, ότι στο Μαξίμου δεν φόρεσαν μαύρες πλερέζες για την εξέλιξη που αφορά την επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Και μπορεί ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης να δήλωσε στο πρωινό μπρίφινγκ το κλασικό «η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης», αλλά προανήγγειλε ότι «έχει θέμα η κυβέρνηση με τη Σακελλαρίου».

Τι να πω; Ηταν η ώρα τής (μέχρι χθες ακλόνητης) Αναστασίας, εφόσον πριν από το βράδυ, το βραδάκι, της ζητήθηκε και επίσημα από το Μέγαρο Μαξίμου η παραίτηση.

Η Δανάη στη Βενετία

Η Δανάη Στράτου εμφανίστηκε στα χθεσινά εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στην Μπιενάλε Τέχνης στη Βενετία για να δει το έργο της Μαρίας Παπαδημητρίου «Αγριμικά». Από την τελετή ωστόσο ήταν απούσα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού: ο Νίκος Ξυδάκης δεν ταξίδεψε στην Ιταλία, αλλά ούτε ο αρμόδιος γενικός γραμματέας –ως είθισται –παραβρέθηκε. Τον Ξυδάκη εκπροσώπησε ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Παναγιώτης Δούρος. Ναι, ο αδελφός της περιφερειάρχου Ρένας.

n Θα το είδατε ήδη στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας ότι σας έχουμε κι άλλη Δανάη σήμερα! Είναι η Δανάη Στράτου το κορίτσι των Pulp; Διαβάστε το ρεπορτάζ στο Νσυν (σελίδες 32-33).