Μαραθώνια περιοδεία σε Μακεδονία και Θράκη έχει ξεκινήσει από το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς –μια «πορεία προς τον λαό» στη σκιά των εξελίξεων που δρομολογεί η προοπτική μιας συμφωνίας με ευρωπαίους εταίρους και δανειστές.

Με αφετηρία το συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Χαλκιδική, όπου ο Γιώργος Πατούλης έχει φροντίσει να κινηθεί ο πρόεδρος της ΝΔ εντός έδρας, η διαδρομή ολοκληρώνεται το απόγευμα του Σαββάτου στην Ξάνθη –όπου ο Σαμαράς θα μιλήσει στη δεύτερη γαλάζια προσυνδιάσκεψη που θα ασχοληθεί με τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ενδιαμέσως ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη. Σήμερα το απόγευμα θα επισκεφθεί τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές του Νομού Σερρών –στον οποίο επιστρέφει μετά την αυγουστιάτικη ξενάγηση στην τούμπα της Αμφίπολης.

Ανοικτό παρέμενε χθες το βράδυ το ενδεχόμενο η επίσκεψη να συνδυαστεί και με μια στάση στην Πρώτη Σερρών –για το γνωστό «προσκύνημα» στο πατρικό του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Αύριο ο Σαμαράς θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους των επιμελητηρίων και πανεπιστημιακούς.

Δεν αποκλείω τις λεπτομέρειες της διπλής παρέμβασης του προέδρου της ΝΔ για τα αυτοδιοικητικά να οριστικοποίησαν ο δήμαρχος Πατούλης με τον αρμόδιο γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Καλογερόπουλο (πρώην δήμαρχο Αιγάλεω), στην οικογενειακή βόλτα που έκαναν την Πρωτομαγιά στα Αστέρια της Γλυφάδας.

Οι λουόμενοι προφανώς δεν ψήφιζαν σε Μαρούσι και Αιγάλεω, αφού κανείς δεν φρόντισε να διακόψει τις συζητήσεις τους, έστω για μία selfi με το κινητό. Ούτε καν στη βόλτα που αποφάσισαν να κάνουν οι δυο τους δίπλα στο κύμα.

Ακόμη κι αν δεχθώ ότι δεν αναγνώρισαν τον Καλογερόπουλο, αρνούμαι να πιστέψω ότι ουδείς κατάλαβε ότι ο αγέρωχος τύπος με το κόκκινο καρό πουκάμισο, το μπλου τζιν και τα, τύπου «Τοπ Γκαν», γυαλιά ήταν ο Πατούλης.