«Ελπίζω τη Δευτέρα να δοθεί ένα σημάδι προόδου, μια συμφωνία είναι πλέον ορατή» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Guardian .

«Οι συνομιλίες ως τώρα έχουν δείξει ότι υπάρχει κοινό πεδίο σε αλλαγές και πολιτικά μέτρα και επομένως πιστεύω ότι μια συμφωνία είναι εφικτή και προς όφελος όλων» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης υπογραμμίζοντας πως «απαιτείται συνεργασία από όλες τις πλευρές για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρευστότητας».

«Δεν έχουμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη και δεν αποτελεί επιλογή ούτε για τη κυβέρνηση, ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε εντολή για βιώσιμη λύση εντός της ευρωζώνης» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Το ξέραμε ότι, ως πρώτοι στην Ευρώπη που προσπαθούν να αλλάξουν τις πολιτικές, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Η τρόικα {οι ξένοι δανειστές) δεν αποτελούσαν απλώς τρεις θεσμούς αλλά ένα σύστημα εξουσίας, ένα κράτος εν κράτει, η αληθινή κυβέρνηση της χώρας. ‘Επρεπε να αλλάξουμε το σύστημα αυτό, να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης.