Εχει βελούδινη υφή, είναι χορταστική και πολύ νόστιμη σούπα, με πολύ ιδιαίτερη γεύση και αρώματα που οφείλονται στο λιωμένο τυρί και τη μπύρα. Αν όμως δεν σας αρέσει η ιδέα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ζωμό κότας.

Υλικά

6 μέτριες πατάτες

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

3 φλ νερό

1 ½ φλ φρέσκο γάλα light

1 φλ μπύρα ή ζωμό κότας

2 κ.τ.σ Γούστερ σως

1 κ.τ.γλ αλάτι

½ κ.τ.γλ σκόνη μουστάρδα

½ κ.τ.γλ άσπρο πιπέρι

2 φλ τριμμένο τυρί τσένταρ, γλυκιά γραβιέρα ή κασέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό μαζί με τις πατάτες και το κρεμμύδι να βράσουν.

Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Δεν τις σουρώνουμε.

Χτυπάμε στο μπέλντερ ή με τη ράβδο μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το γάλα, τη μπύρα ή το ζωμό, τη γούστερ σως, το αλάτι, τη μουστάρδα και το άσπρο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Μόλις ζεσταθεί η σούπα προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και σερβίρουμε αμέσως.

Σερβίρισμα

Προαιρετικά, μπορούμε να ρίξουμε σε κάθε πιάτο μερικά κρουτόν και λίγο μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια και περασμένο από το τηγάνι μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Τιπ

Η Γούστερ σως (Worcestershire sauce) είναι εγγλέζικη σάλτσα με βάση τη σόγια που μεταξύ άλλων περιέχει επίσης ξύδι, μελάσα, πάστα αντζούγιας, κρεμμύδι και ζάχαρη