Την υπογραφή της άδειας εγκατάστασης για την κατασκευή και λειτουργία της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ "Πτολεμαΐδα V", από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε απόψε το τοπικό Σωματείο της ΔΕΗ, χαιρετίζοντας την εξέλιξη.

Υπέρ της κατασκευής του έργου με επαναδιαπραγμάτευση του τιμήματος είχε ταχθεί κατά την πρόσφατη περιοδεία του στην περιοχή ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση στηρίζει την κατασκευή της μονάδας, ότι θα επαναδιαπραγματευτεί το τίμημα με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωσή του και ότι με τη σύγχρονη τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή της, θα έχει πολύ λιγότερες αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον σε σχέση με τις παραδοσιακές μονάδες.

"Με την υπογραφή της άδειας ανοίγει πλέον ο δρόμος για την έναρξη των υπολοίπων διαδικασιών που απαιτούνται προκειμένου, εντός 2 μηνών να ξεκινήσουν οι εργασίες από τον ανάδοχο", αναφέρει ο Σπάρτακος.

Το συμβατικό τίμημα για την κατασκευή της νέας μονάδας είναι 1,4 δισ. ευρώ. Η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία (ΤΕΡΝΑ) υπεγράφη το Μάρτιο του 2013. Η ισχύς της νέας μονάδες θα είναι 660 MW για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και 140 MW θερμικής ενέργειας για τηλεθέρμανση στην Πτολεμαΐδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από