Δέκα χιλιάδες πολίτες εκτιμάται ότι έκαναν πετάλι στον 22ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας που διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ).

Ο καιρός ήταν ιδανικός και έτσι μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν το Κέντρο με τα ποδήλατά τους. Η εκκίνηση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι από το Ζάππειο για τις διαδρομές των 8,5 χλμ και των 2,7 χλμ και από τα Προπύλαια για τη διαδρομή του 1,1 χλμ. Η διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Ο αγώνας αποτέλεσε μία καλή ευκαιρία για πολλούς Αθηναίους ν’ αφήσουν για λίγο τα αυτοκίητά τους και να πάρουν μία γεύση από τη μετακίνηση με ποδήλατο. Αρκετοί μάλιστα ήταν αυτοί που βόλταραν στο κέντρο ποδηλατώντας και μετά το τέλος του γύρου.

Σημειώνεται πάντως ότι η Πρωτεύουσα εξακολουθεί να υστερεί σε υποδομές για το ποδήλατο σε σύγκριση με άλλες πόλεις και πρωτεύουσες της Ευρώπης. Κι αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο η πλειονότητα των πολιτών προτιμάει να μετακινείται με αυτοκίνητο.

Οι Αθηναίοι αγαπούν το ποδήλατο – το απέδειξαν και σήμερα – αλλά μάλλον χρειάζονται παρότρυνση από Δήμο και Πολιτεία και τις προϋποθέσεις (έργα, ποδηλατόδρομους, καμπάνια) για να κάνουν…παραπάνω πεταλιές.