Το γεγονός ότι τα κομμουνιστικά κόμματα στην Ευρώπη είναι σχεδόν εξαϋλωμένα και αρκετά από αυτά σε κατάσταση ανασυγκρότησης δεν εμποδίζει τον Περισσό να τα συντονίζει σε μια σειρά διεθνών πρωτοβουλιών.

Με αφορμή τα συνεχόμενα ναυάγια των τελευταίων ημερών, το ΚΚΕ προσπαθεί να συντονίσει τα αδελφά κόμματα των χωρών που δέχονται τα ρεύματα μεταναστών σε κοινή δράση. Ετσι, λοιπόν, το ΚΚΕ από κοινού με το ΚΚ Ιταλίας, το ΚΚ Μάλτας και το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας υπογράφουν ανακοίνωση κατά των «Δολοφονικών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τους μετανάστες» –τίτλο που φέρει η εν λόγω ανακοίνωση.

Παράλληλα, στοχεύει στη συνεννόηση και των συνδικάτων που επηρεάζουν, τα οποία άλλωστε έχουν και μεγαλύτερη επιρροή από αυτά τα κόμματα.

Γι’ αυτό και χθες πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Μαδρίτη από το ΠΑΜΕ και το ισπανικό USB. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η συνδικαλιστική οργάνωση του κυπριακού ΑΚΕΛ, η ΠΕΟ.

Το ΚΚΕ προσπαθεί με δικές του πρωτοβουλίες να συντονίσει τη δράση των ΚΚ. Ετσι κι αλλιώς, αυτό είναι το κόμμα που κινεί τα νήματα πανευρωπαϊκά στον συγκεκριμένο χώρο.

Συναυλία στα γενέθλια του ΠΑΜΕ

Τα 16 χρόνια από την ίδρυσή του συμπληρώνει φέτος το ΠΑΜΕ και δεν θα μπορούσε παρά να το γιορτάσει με μια μεγάλη εκδήλωση – συναυλία. Για την Κυριακή, λοιπόν, σωματεία, συνδικάτα και συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έχουν προγραμματίσει συναυλία αφιερωμένη στο ελληνικό και διεθνές εργατικό και πολιτικό τραγούδι στις 6.30 μ.μ. στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, στο ΟΑΚΑ.

Η συναυλία είναι ενταγμένη στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς και έχει κι έναν επιπλέον στόχο, που δεν είναι άλλος από την οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ μέσω λαχειοφόρου που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Μάρτιο.

Θα λάβουν μέρος δεκάδες τραγουδιστές και μουσικοί. Μάλιστα έχουν προγραμματιστεί και πούλμαν για να μεταφέρουν από πολλές γειτονιές της Αθήνας κόσμο που θέλει να πάει στην εκδήλωση.

Και βέβαια, οι κόκκινοι συνδικαλιστές δεν σταματούν εδώ. Στον χώρο θα κυκλοφορεί και τριπλό CD που έχει εκδώσει –ποιος άλλος; –το ΠΑΜΕ και έχει θέμα το ελληνικό και παγκόσμιο εργατικό και πολιτικό τραγούδι. Βλέπετε, μέχρι και παραγωγή δίσκων κάνουν!

Και εγκαίνια με Κουτσούμπα

Φυσικά, οι πολιτιστικές παρεμβάσεις με κόκκινη απόχρωση δεν σταματούν στο συνδικαλιστικό κίνημα, αντίθετα, μάλιστα, επεκτείνονται και στη νεολαία. Αύριο Σάββατο 25 Απριλίου, στις 18.30, θα εγκαινιαστεί από το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας που θα λειτουργεί σαν πολυχώρος – πολιτιστικό εργαστήρι. Είναι το καινούργιο απόκτημα για τη Νεολαία του Περισσού και στεγάζεται επί της οδού Τροίας 36, στη Βικτώρια.

Στα εγκαίνια θα παραβρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.