Ο Νίκος Μπίστης ξαναχτύπησε. Είδε και απόειδε με τα της Κεντροαριστεράς και τώρα επιχειρεί να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις με στόχο τον Αριστείδη Μπαλτά. Για την ακρίβεια, με στόχο την «αντιμεταρρύθμιση» του υπουργού Παιδείας.

Με ανάρτησή του στο facebook ο Μπίστης απευθύνει προσκλητήριο για σύσταση Επιτροπής αντιμετώπισης της αντιμεταρρύθμισης. Προτείνει μάλιστα να μετάσχουν σε αυτήν, μεταξύ άλλων, η Αννα Διαμαντοπούλου, η Μαριέττα Γιαννάκου και ο Θάνος Βερέμης. «Μη μου πει κανείς ότι ούτε αυτό μπορεί να γίνει» καταλήγει το σχόλιο.

Δεν αποκλείω η πρόταση να έχει απήχηση και σε άλλους χώρους. Πάντως, οφείλω να ομολογήσω ότι για τη Μαριέττα τηρώ τις επιφυλάξεις μου.

Το λέω επειδή η πρώην υπουργός Παιδείας τις προάλλες είχε επισκεφθεί τον Μπαλτά σε μια συνάντηση που έγινε «σε κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης», σύμφωνα με τις εκατέρωθεν διαρροές. Λέτε να συμφωνεί με κάποιες από τις προτάσεις του;

Ο Γιάννης Πανάρετος, πάντως, έχει ήδη βρει την απάντηση στο ερώτημα. Με χθεσινό σχόλιό του στο twitter μιλά για επικράτηση του καραμανλισμού και στην Παιδεία, ενώ υποστηρίζει ότι ουσιαστικά ο υπουργός Παιδείας επαναφέρει τον νόμο Γιαννάκου.