Η εικόνα στη φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η πρώην Ανεξάρτητη Ελληνίδα, νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή μιλάει από μόνη της. Αλλά θα μπω στον πειρασμό να τη σχολιάσω.

Η Ραχήλ επισκέφθηκε τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη στο γραφείο του. Εβγαλαν μια αναμνηστική φωτογραφία οι δυο τους, κάτι άλλο όμως τράβηξε το ενδιαφέρον και δεν ήταν τα δύο πρόσωπα που συναντήθηκαν.

Ηταν ο πίνακας που έχει πίσω από το γραφείο του ο Σπίρτζης. Ενα γιγάντιο πορτρέτο του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη, δώρο φίλου ζωγράφου του υπουργού. Αφενός, είναι πρωτότυπη η εικόνα του Αρη σε υπουργικό γραφείο, αφετέρου, αυτή βρίσκεται δίπλα στη σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Και το κακό τριτώνει, διότι ο μεν Σπίρτζης ήταν επί χρόνια και μέχρι σχετικά πρόσφατα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, η δε Ραχήλ γνωστή για τα εθνικιστικά της παραληρήματα. Και άντε, να πεις το ΠΑΣΟΚ είχε έρεισμα σε μεγάλο κομμάτι του εαμικού κινήματος. Η Ραχήλ ποια σχέση μπορεί να έχει;

Μάλλον το τατουάζ που εμφανίζει αρχαιοελληνική περικεφαλαία. Αν καταλάβετε να κουνάει το έδαφος κάτω από τα πόδια σας μη φοβηθείτε, δεν θα είναι σεισμός. Τα κόκαλα του καπετάνιου είναι που θα τρίζουν.