Το ανεπίσημο όργανο του λαφαζανισμού στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ιστοσελίδα «iskra» είναι πανταχού παρούσακαι πιάνει τον σφυγμό των εξελίξεων καταλήγοντας πάντοτε στο συμπέρασμα πως μόνη λύση για τη χώρα αποτελεί η ρήξη.

Χτες με άρθρο της αποκάλυψε και το στρατηγικό πλάνο των «θεσμών» (πάντα με εισαγωγικά) για τη χώρα μας. Αυτό δεν είναι άλλο παρά η οικονομική ασφυξία προκειμένου να υποχωρήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να μας επιβληθούν οι νεοαποικιοκρατικές τους απόψεις.

Βέβαια, θα μου πείτε πως αυτή είναι η πάγια άποψη της Αριστερής Πλατφόρμας, απλώς μέρα παρά μερα την εμπλουτίζει και με επιχειρήματα που πηγάζουν από τις τοποθετήσεις ξένων αξιωματούχων.

Επίσης, κάτι ακόμη που προβληματίζει τη λαφαζανική πτέρυγα είναι τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό που ζητούν από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να έρθει σε ρήξη όχι με τους δανειστές αλλά με την ακροαριστερή πτέρυγα του κόμματός του.

Μετά τους «Financial Times», το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ακολούθησε και άλλο δημοσίευμα, αυτή τη φορά από τη «Wall Street Journal», με το ίδιο θέμα. Για την «iskra» γίνεται πάλι σαφές πως υπάρχει «ξεκάθαρη η νεοαποικιακή απαίτηση για εκδίωξη της Αριστερής Πλατφόρμας και άλλων ριζοσπαστικών δυνάμεων εντός ΣΥΡΙΖΑ και η δημιουργία μιας «κυβέρνησης εθνικής ενότητας των προθύμων»».

Εγώ να θέσω ένα ερώτημα; Σε περίπτωση που επέλθει συμφωνία που θα περιλαμβάνει και δυσάρεστα για τη νέα κυβέρνηση εδάφια, η Αριστερή Πλατφόρμα πώς θα αντιδράσει; Μήπως ανοίξει μόνη της την πόρτα της εξόδου; Λέω εγώ τώρα…