Ποιος τελικά θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα για τον εορτασμό των 70 χρόνων από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, ακόμα δεν το ξέρουμε. Αυτό που όμως μάθαμε, είναι το ποιος θα πραγματοποιήσει μεγάλη εκδήλωση για τη συγκεκριμένη επέτειο. Φυσικά όλοι αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα μπορούσε να είναι κανένας άλλος παρά ο Περισσός.

Γι’ αυτόν τον λόγο, το Σάββατο 9 Μαΐου η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση για τησυμπλήρωση 70 χρόνων από τη συντριβή του ναζισμού από τον Κόκκινο Στρατό, στις20.00, στοΣκοπευτήριο της Καισαριανής με ομιλία του γενικού γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα.

Γιατί ναι μεν η νίκη του Κόκκινου Στρατού και η συντριβή του ναζισμού ήταν από μόνη ένας θρίαμβος για την ανθρωπότητα, όμως άπειρο αίμα στον αντιφασιστικό αγώνα έδωσαν και άλλες χώρες, με την Ελλάδα να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές.

Ομως οι εκδηλώσεις για τα 70χρονα εμπεριέχουν και άλλες δράσεις, όπως η διοργάνωση δύο μεγάλων εκθέσεων πρωτότυπου αρχειακού υλικού που θα γίνουν στους –κόκκινους πολιτικά αλλά και από το αίμα την περίοδο της Κατοχής –δήμους του Χαϊδαρίου και της Καισαριανής.

Η έναρξη των εκθέσεων θα γίνει την Πέμπτη 30 Απρίλη.