Ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος έχει βασική θέση στο αγωνιστικό καλεντάρι πολλών δρομέων της Αθήνας. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τη διοργάνωσή του, ο Κώστας Λιαπής, είναι πολύ αγαπητός σε όλους τους δρομείς (οι πιο παλιοί θα τον θυμάστε να βρίσκεται ακούραστος με την κάμερά του κάθε Κυριακή στους αγώνες και να ανεβάζει όλες τις δρομικές φωτογραφίες μας δωρεάν στο σάιτ του).

Είναι και το γεγονός ότι πρόκειται για μια κούρσα σε διαδρομή σχεδόν επίπεδη, που αφενός δίνει την ευκαιρία για ρεκόρ και αφετέρου περνά από αρκετά αξιοθέατα καθώς και από τα έργα που γίνονται για την ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου. Ισως η μοναδική δυσκολία είναι η ζέστη, αλλά αυτό συμβαίνει στους περισσότερους αγώνες από εδώ και μπρος.

Την επόμενη Κυριακή 26 Απριλίου 2015, λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί ο 6ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον διαβήτη και την παχυσαρκία. Με σύνθημα «Ολοι νικητές» θα λάβουν χώρα και άλλες μικρότερες κούρσες εκτός από τον Ημιμαραθώνιο καθώς και «αγώνας» διασκέδασης και δυναμικού βαδίσματος.

Αφετηρία και τερματισμός θα βρίσκονται στον στίβο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου στη μαρίνα Φλοίσβου (γηπεδάκι του Τροκαντερό). Κατά μήκος της παραλιακής διαδρομής μπορεί κανείς να δει πολλά αξιοθέατα: το Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης, το θωρηκτό «Αβέρωφ», την τριήρη «Ολυμπιάς», τη μαρίνα Φλοίσβου, την Πλατεία Νερού, την Εσπλανάδα, την υπό κατασκευή Λυρική Σκηνή, τα γήπεδα του Τάε Κβον Ντο και Μπιτς Βόλεϊ, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κ.ά.

Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑΥ), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητισμός για Ολους (UESpT) και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ).

Πληροφορίες

Οι συμμετοχές επισήμως έχουν κλείσει, αλλά μπορείτε να ρωτήσετε ακόμη για κενές θέσεις. Από τις 24 έως τις 26 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Πληροφορίες: www.poseidon-athenshalfmarathon.com