Ο Αρκτούρος, η μη κυβερνητική περιβαλλοντική οργάνωση για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος, απευθύνεται στους υποστηρικτές του για να καλύψει ένα μικρό μέρος από το κόστος για τη φροντίδα του μικρού Πάτρικ μέχρι και την επανένταξή του στη φύση.

Ο Πάτρικ είναι το μικρό ορφανό αρκουδάκι που βρέθηκε πριν από λίγες εβδομάδες από φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, σε αγροτική περιοχή λίγο έξω από το χωριό Βροντερό Πρεσπών. Είναι το μικρότερο αρκουδάκι που έχει βρει ποτέ ο Αρκτούρος.

Η μη κυβερνητική οργάνωση ζητάει από τους πολίτες να κάνουν δωρεά μέσω της online πλατφόρμας crowdfunding Give & Fund και έτσι να βοηθήσουν τον «Αρκτούρο» να φροντίσει τον Πάτρικ με ασφάλεια.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Αρκτούρου, η φροντίδα που λαμβάνει το αρκουδάκι από το ειδικευμένο προσωπικό του, έχει ήδη φέρει εμφανή αποτελέσματα. Προς το παρόν τρέφεται μόνο με γάλα (όπως φαίνεται και στο βιντεάκι), ενω σε λίγες εβδομάδες θα προστεθούν και άλλες τροφές όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά.