Για την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία οι άγιες ημέρες του Πάσχα ήταν μια καλή ευκαιρία για λίγη ηρεμία από τις τεταμένες πολιτικά ημέρες που είχαν προηγηθεί. Ολοι οι πολιτικοί αρχηγοί γιόρτασαν την Ανάσταση και το Πάσχα εκτός Αθηνών. Οταν λέμε βέβαια όλοι, δεν εννοούμε εντελώς όλοι, καθώς ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, για λόγους που –αν δεν το ξέρετε ήδη –θα σας εξηγήσω παρακάτω, έμεινε στην πρωτεύουσα.

Προεδρική πρεμιέρα στην Καλαμάτα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επέλεξε τη γενέτειρά του Καλαμάτα για την πρώτη Ανάσταση της θητείας του, και συγκεκριμένα παρακολούθησε τη λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος ενώ ανήμερα το Πάσχα επέστρεψε στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση της Αίγινας (και η πρώην της Πύλου)

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εκεί που όλα έδειχναν πως θα έμενε στην Αθήνα, τελικά πετάχτηκε το Σάββατο στην αγαπημένη του Αίγινα και γιόρτασε την Ανάσταση και το Πάσχα στο φιλόξενο πάντα σπίτι του πολιτικού του μέντορα, υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, όπου καταφεύγει οικογενειακά και τα καλοκαίρια.

Επέστρεψε στην Αθήνα το απόγευμα της Δευτέρας, αφού στο πόδι του είχε αφήσει άγρυπνο φρουρό τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, που δεν έφυγε λεπτό από την Αθήνα, μη σας πω και από το Μέγαρο Μαξίμου.

Πιστός στην παράδοση και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς δεν θα μπορούσε να γιορτάσει πουθενά αλλού εκτός από την Πελοπόννησο, τόπο καταγωγής του. Στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο έκανε Ανάσταση μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία, που κατάγεται από την αργολική πρωτεύουσα, ενώ στην Πύλο γιόρτασε το Πάσχα.

Αντίθετα με τον Σαμαρά που βρέθηκε στον Μοριά, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε Πάσχα ρουμελιώτικο στις δύο ιδιαίτερες πατρίδες του, τη Λαμία και τη Λιβαδειά.

n Οικογενειακά στη Θεσσαλονίκη πέρασε τις γιορτές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος.

Οι Μητσοτάκηδες στο facebook

Σύσσωμο το μητσοτακαίικο βρέθηκε –πού άλλού –στη λεβεντογέννα Κρήτη για το Πάσχα. Εντάξει, αυτό ήταν αναμενόμενο, εκείνο που θέλω να σας επισημάνω εγώ είναι ότι τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασαν τις σχετικές φωτογραφίες από το πασχαλινό τους γλέντι στις σελίδες τους στο facebook.

Τις εντυπώσεις, λοιπόν, των διαδικτυακών φίλων και των δύο έκλεψε ο επίτιμος. Το λέω γιατί στη φωτογραφία που έχει ανεβάσει η Ντόρα (αριστερά) με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη υπάρχουν 7.098 likes και σε αυτήν που έχει ανεβάσει ο Κυριάκος με τον πατέρα του 7.935.

Αυτό που παρατήρησα όμως είναι ότι ενώ η Ντόρα έχει ανεβάσει και μία φωτογραφία με όλα της αδέλφια και τον πατριάρχη της οικογένειας, ο αδελφός της επέλεξε να ποστάρει μόνο τον εαυτό του να αγκαλιάζει τον επίτιμο. Κάτι αποκαλύπτει αυτό για την ψυχοσύνθεση και των δύο.

Ο Θεοδωράκης καιτα ορφανά της Λαμίας

Την Κυριακή του Πάσχα ο επικεφαλής του Ποταμιού μαζί με τη σύζυγό του και εθελοντές επισκέφθηκε το Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας. ΟΘεοδωράκηςήταν κοντά, μιας και είχε κάνει Ανάσταση στην Αμφίκλεια. Πήγε, λοιπόν, δώρο στα κορίτσια, εκτός από τα κλασικά σοκολατένια πασχαλινά αβγά, ακουαρέλες και μπογιές για να ζωγραφίσουν.

Οπως το έθεσε μάλιστα σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους των τοπικών Μέσων, επέλεξε αυτό το δώρο γιατί «το γκρίζο των ημερών έχει ανάγκη από τα χαμόγελα και τις πολύχρωμες ζωγραφιές των παιδιών μας». Φυσικά, υπάρχει το σχετικό φωτογραφικό ενσταντανέ με δυο μικρούλες να δείχνουν τις ζωγραφιές τους και τον επικεφαλής του Ποταμιού από πίσω να χαμογελά.

Βέβαια, εμένα, οφείλω να το ομολογήσω, μου άρεσε περισσότερο η άλλη φωτογραφία όπου οΘεοδωράκηςχορεύει με λίγο μεγαλύτερα κορίτσια παραδοσιακούς χορούς –λόγω της ημέρας. Να σας πω, πάντως, πριν σπεύσετε να τον κατηγορήσετε που φωτογραφίζεται με τα παιδιά του ορφανοτροφείου ότι η διευθύντρια και οι κοινωνικοί λειτουργοί του ιδρύματος ζήτησαν τόσο από τον ίδιον όσο και από τους εκπροσώπους του Τύπου να μην καλύψουν τα πρόσωπα των παιδιών.