Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών, όπως επιβεβαίωσε τη Δευτέρα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τους άλλους θεσμούς και με τις ελληνικές αρχές» είπε ο κ. Σχοινάς.

Πρόσθεσε πως το επόμενο πιθανό βήμα θα πραγματοποιηθεί στο Eurogroup της 24ης Απριλίου, όπου θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης.

Εν τω μεταξύ, προθεσμία έως τις 20 Απριλίου δίνουν οι δανειστές στην Ελλάδα προκειμένου να παρουσιάσει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, για να εγκριθεί η εκταμίευση μέρους της δόσης, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, στο Bloomberg.

Ο ίδιος παρατήρησε πως έχει αρχίσει πλέον να σημειώνεται πρόοδος, ωστόσο χάθηκε χρόνος από την ελληνική πλευρά σε άσχετα ζητήματα.

Σημείωσε ότι η Κομισιόν έχει υποδείξει στην κυβέρνηση ότι πρέπει να τρέξει, αν θέλει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα ρευστότητας. Ο Βάλντις Ντομπρόφσκις, μάλιστα, αν και υποστήριξε ότι η Κομισιόν εργάζεται για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, τόνισε ότι το ενδεχόμενο ατυχήματος θα εξαρτηθεί και από την Ελλάδα.

Έτσι, στο επόμενο δεκαήμερο Αθήνα και δανειστές θα πρέπει να βρουν λύση στα καυτά μέτωπα, που αγγίζουν ευθέως τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, καθώς, οι ελεγκτές επιμένουν στις απαιτήσεις τους για κάλυψη του δημοσιονομικού κενού με μέτρα όπως η αύξηση στο ΦΠΑ, μειώσεις συντάξεων απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων με εισπρακτικά κριτήρια.