Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι εξακολουθούν να παίζουν οι αντιεξουσιαστές αναζητώντας τα όρια της κυβερνητικής ανοχής. Για μια ακόμη φορά χθες το βράδυ πορεία συμπαράστασης στους πρώην απεργούς πείνας – κρατουμένους για υποθέσεις τρομοκρατίας κατέληξε επεισοδιακά στα Εξάρχεια. Αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες, το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου έγινε χώρος εκτόξευσης μολότοφ, ενώ οι πέτρες έπεφταν βροχή προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που και πάλι κράτησαν αμυντική στάση, προσπαθώντας να περιορίσουν τα επεισόδια στην οδό Στουρνάρη.

Νωρίτερα, οι ίδιοι διαδηλωτές είχαν γράψει συνθήματα έξω από τη Βουλή (φωτογραφίες), ενώ παρά τη λήξη της απεργίας πείνας, το κύμα των καταλήψεων και των επιθέσεων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση: χθες κατελήφθη το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε τρικάκια με συνθήματα στο σπίτι του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ενώ στον Βόλο τοποθέτησαν τέσσερις εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Παρά το γεγονός ότι με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που βρίσκεται ήδη στη Βουλή ικανοποιούνται βασικά αιτήματα των κρατουμένων για υποθέσεις τρομοκρατίας, η ένταση στον δρόμο από τους «αλληλέγυους» παραμένει.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου από τον σχηματισμό FAI/IRF – Ιχνηλάτες της Στάχτης, μία φράση περιγράφει το κλίμα: «Αν οι επιτροπές της Βουλής και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι εξαπατήσουν τους συντρόφους μας και δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους, η Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου σας θα μοιάζει με ημερήσια εκδρομή στην εξοχή, μπροστά στην κόλαση που σας ετοιμάζουμε».