Αστραψε και βρόντηξε χθες σε συνομιλητές του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κορυφαίο στέλεχος της εσωκομματικής μειοψηφίας Στάθης Λεουτσάκος. Αφορμή το δημοσίευμα των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», σύμφωνα με το οποίο οι ευρωπαίοι εταίροι ζητούν από τον Πρωθυπουργό «να τελειώνει με τους ακροαριστερούς στο κόμμα του και να διαλύσει την κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, προχωρώντας σε νέο κυβερνητικό σχήμα που θα περιλαμβάνει Το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ».

«Μάλλον δεν τους έχουν ενημερώσει ακόμη πως τα πράγματα άλλαξαν στην Ελλάδα. Ούτε το Παλάτι ούτε η CIA αποφασίζουν πλέον για την κυβέρνηση της χώρας και τη σύνθεση των κομμάτων» έλεγε ο Λεουτσάκος.

Μάλιστα, με εμφανή τη διάθεση για πλάκα, πήγε κι ένα βήμα παρακάτω λέγοντας: «Σε λίγο θα έρθει κι ο Βαν Φλιτ και θα περιμένει να του πούμε «στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας»». Τώρα, άδικο έχει;

n Την ίδια στιγμή, έντονη ήταν και η αντίδραση των ΑΝΕΛ διά της εκπροσώπου τους Μαρίνας Χρυσοβελώνη η οποία, οφείλω να αναγνωρίσω, δεν αφήνει λέξη να πέσει κάτω.

Η Χρυσοβελώνη, λοιπόν, βρήκε ότι το άρθρο «απηχεί τις προθέσεις και τις επιδιώξεις ξένων αλλά και εγχώριων κύκλων». Και προειδοποίησε ότι «οι προκλητικές παρεμβάσεις μέσω «συστάσεων» και «υποδείξεων» που απευθύνουν αυτοί οι κύκλοι για κυβερνητικές ανασυνθέσεις και οι πιέσεις που ασκούν, είτε ανοιχτά είτε υπογείως, μέσω δημοσιευμάτων στον ξένο Τύπο, φωτογραφίζουν τους εμπνευστές τους».

Ποιοι να είναι άραγε αυτοί που συνωμοτούν για μια ακόμη φορά κατά των ΑΝΕΛ; Η νέα τάξη πραγμάτων; Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ;