Είναι κατ’εξοχήν καλοκαιρινό φαγητό το οποίο όμως μπορούμε να απολαμβάνουμε όλο το χρόνο μαγειρεύοντάς το με κατεψυγμένα φασολάκια, πλατιά ή στρογγυλά

Υλικά

1 κιλό καθαρισμένα φασολάκια (μπαρμπούνια ή τσαουλιά)

2 πατάτες

2 κολοκύθια

1φλ ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες

2-3 πολύ ώριμες ντομάτες ή ένα μικρό κουτί ντοματάκια

1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φασολάκια και αν είναι κατεψυγμένα, απλά τα ρίχνουμε στο σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο γα σοταριστούν μέχρι να γιαλίσουν. Προσθέτουμε τα κολοκύθια και τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια και από πάνω τα φασολάκια. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε τη ντομάτα τριμμένη, το μισό μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε τα φασολάκια χλιαρά με χωριάτικο ψωμί και τυρί φέτα και συνοδεύουμε με ρετσίνα ή μοσχοφίλερο.

Τιπς

* Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα τις ντομάτες τις αφήνουμε για μερικά δευτερόλεπτα σε καυτό νερό

* Αν οι ντομάτες δεν είναι πολύ ώριμες για να μη γίνει ξινή η σάλτσα προσθέτουμε 1 κ.τ.γλ ζάχαρη