Πώς άραγε να αισθάνθηκε ο Φώτης Κουβέλης όταν πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα ως Πρωθυπουργό;

Σας θυμίζω ότι αυτοί οι δύο ήταν οι διεκδικητές της ηγεσίας του Συνασπισμού στο μακρινό πλέον συνέδριο του 2008. Ο πολύ νεαρός τότε Τσίπρας, έχοντας τις ευλογίες του πρώην προέδρου του κόμματος Αλέκου Αλαβάνου, κατάφερε να επικρατήσει με σχετική άνεση του Φώτη Κουβέλη.

Αλλα δύο χρόνια μετά άντεξαν στην Κουμουνδούρου οι ανανεωτικοί, μέχρι που μάζεψαν τα μπογαλάκια τους το 2010 και έφτιαξαν τη ΔΗΜΑΡ με πρόεδρο τον Φώτη. Αυτό όμως δεν ήταν το τελευταίο επεισόδιο στη σχέση των δύο ανδρών, για να υπενθυμίσω τι συνέβη μόλις πριν από δύο μήνες, παραμονές των εκλογών, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παράτησε τη ΔΗΜΑΡ σχεδόν στα σκαλιά της εκκλησίας.

Ο,τι κι αν έγινε, πλέον ανήκει στο παρελθόν κι έτσι ο κυρ Φώτης πέρασε χθες το κατώφλι του Μαξίμου. Μετά τη 45λεπτη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό έκανε δήλωση στήριξης της κυβέρνησης, ενώ έδωσε και την είδηση για τη συμπλήρωση της λίστας Τσίπρα.

Γενικά πάντως μαθαίνω πως ο Κουβέλης κινείται και ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή στην πρώτη γραμμή της πολιτικής. Ισως μέσω της επιστροφής του στην Κουμουνδούρου; Μένει να το δούμε.