Πράσινο φως για την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας σε περίπτωση νέων επεισοδίων από καταληψίες της Νομικής Σχολής Αθηνών έδωσε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.

Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία αποτέλεσαν, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην επίσημη ανακοίνωση, «οι πρωτοφανείς βανδαλισμοί που σημειώθηκαν χθες στον Ιστορικό Ναό των Αγίων Αναργύρων, που κείται επί της οδoύ Σόλωνος», καθώς και «η πυρπόληση οχημάτων από ομάδες αντιεξουσιαστών».

Τα δύο αυτά συμβάντα, σύμφωνα με τις εισαγγελικές Αρχές, σχετίζονται με την κατάληψη και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά αγνώστων δραστών.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα που είναι: διακεκριμένη περίπτωση κλοπής πραγμάτων αφιερωμένων στη θρησκευτική λατρεία από τόπο προορισμένο γι’ αυτήν (κακούργημα), διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατά συρροή, εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα, διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής υπηρεσίας και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (πλημμελήματα).

«Κατόπιν τούτων οι αστυνομικές Αρχές καλούνται να ενεργήσουν άμεσα προς αποτροπή περαιτέρω επεισοδίων όπως ορίζει ο νόμος για κάθε αυτόφωρο τελούμενο αδίκημα» αναφέρεται ρητά στην εισαγγελική παραγγελία.