H Skoda αποκάλυψε στην Πράγα τη νέα Superb, η οποία εντυπωσιάζει με τη νέα σχεδιαστική της φόρμα. Το νέο μοντέλο παραπέμπει σε λιμουζίνα για VIP μετακινήσεις, με χλιδάτο εσωτερικό, απλόχερους χώρους και βελτιωμένα μοτέρ που διακρίνονται για την οικονομία καυσίμου.

Η τρίτης γενιάς Superb διαθέτει ακόμα μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 80 χλστ. (2.841 χλστ.), με το εσωτερικό πλάτος και ύψος να είναι μεγαλύτερο, κάτι που θα κάνει το ήδη ευρύχωρο μοντέλο ακόμη πιο άνετο. Ο χώρος αποσκευών μεγάλωσε και αυτός με την σειρά του κατά 30 λίτρα, φτάνοντας τα 625 λίτρα! Επίσης, θα υπάρχουν πολλοί αποθηκευτικοί χώροι, στον αριθμό 29!

Το ηλεκτρονικό οπλοστάσιο του μοντέλο διαθέτει νέα καλούδια, όπως το καινούργιο σύστημα infotainment, με κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικό χειρόφρενο στάνταρ, υποβοήθηση παρκαρίσματος, πανοραμική ηλεκτρική ηλιοροφή κ.α.

Τα μοτέρ κατάφεραν να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου έως και 30%! Για παράδειγμα η έκδοση GreenLine καταναλώνει 3,7 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 95 γρ./χλμ. CO2 – οπότε δεν θα πληρώνει στην ελληνική αγορά και τέλη κυκλοφορίας.

Συνολικά θα είναι διαθέσιμη με πέντε κινητήρες TSI και τρεις TDI, όλοι EU6. Οι βενζίνης αποδίδουν από 125 έως και 280 ίππους και οι ντίζελ από 120 έως και 190 ίππους.