Τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές και η μάχη για την ψήφο των αγροτών κορυφώνεται. Χθες ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι υπεγράφησαν δύο αποφάσεις, μία για την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης σε 21.000 κτηνοτρόφους, και μία για την καταβολή 33 εκατ. ευρώ προς τους ροδακινοπαραγωγούς της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας ως αποζημίωση για την απώλεια εισοδήματος λόγω και του εμπάργκο στη Ρωσία.

Οι κακές γλώσσες μάλιστα σχολίαζαν ότι μεταξύ των νομών που παίρνουν τη μεγαλύτερη αποζημίωση (220 ευρώ/ στρέμμα) είναι και η Πέλλα, εκλογική περιφέρεια του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Καρασμάνη.

Πάλι χθες το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των αγροτών τα ποσά της δεύτερης δόσης επιστροφής του ΕΦΚ που αφορά το γεωργικό πετρέλαιο.

Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν για πρώτη φορά στην ιστορία των τελευταίων ετών, οι αγρότες κατέβηκαν τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές στα μπλόκα (χθες στον κόμβο Κουλούρας της Ημαθίας), απειλώντας ότι αν δεν λάβουν ρητή δέσμευση για την καταβολή όσων τους έχουν τάξει θα παραστούν στα εκλογικά κέντρα της Μακεδονίας την ημέρα των εκλογών για να πουν τον πόνο τους. Οποίο πλήγμα για την κυβέρνηση, πόσω μάλλον όταν τα ποσοστά αναποφάσιστων είναι ακόμη υψηλά.