Ονομάζεται Bike Sense και η δουλειά του είναι να ανιχνεύει τα ποδήλατα ή τις μοτοσικλέτες, οι οποίες δεν γίνονται αντιληπτές από τον οδηγό. Το συγκεκριμένο σύστημα εξελίσσει αυτό το διάστημα – μια γεύση για το πώς λειτουργεί μπορείτε να πάρετε από το βίντεο – η Jaguar με την Land Rover.

Πρόκειται για ένα νέο σύστημα ασφαλείας, που βασίζεται σε αισθητήρες οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί επάνω στο αυτοκίνητο και …σκανάρουν συνεχώς το πλάι αλλά και το πίσω τμήμα του αυτοκίνητου, με απώτερο στόχο να εντοπίζουν ποδήλατα ή μοτοσικλέτες που περνούν πίσω από αυτό, εμπρός ή δίπλα .

Μόλις πλησιάσει ένα ποδήλατο, τότε ο οδηγός ειδοποιείται από μια σειρά LED , τα οποία φωτίζουν το πάνω μέρος των θυρών. Επίσης, ακούγεται και ένας χαρακτηριστικός ήχος, ο οποίος έχει ως στόχο να προειδοποιήσει τον οδηγό για τον επερχόμενο κίνδυνο.

Ακόμη, πιο πρωτοποριακή είναι η λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος, όταν ο οδηγός πάει να ανοίξει την πόρτα και περνά δίπλα του μια μοτοσικλέτα ή ποδήλατο. Στην προκειμένη περίπτωση η χειρολαβή φωτίζεται και δονείται.