Στο βιογραφικό του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού Παναγιώτη Καρκατσούλη γράφει επί λέξει: «Δική του ήταν η ιδέα δημιουργίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), η οποία άρχισε να υλοποιείται την περίοδο που ήταν υφυπουργός Εσωτερικών ο Σταύρος Μπένος».

Το ΠΑΣΟΚ, που είναι στα κάγκελα με Το Ποτάμι για τη (ρυθμιστική) τρίτη θέση, σιγά μην το άφηνε αυτό να περάσει έτσι. Απάντησε με ένα μακροσκελέστατο κείμενο όπου ανάμεσα σε άλλα αναφέρεται πως «η έλλειψη έτερης σοβαρής πολιτικής αναφοράς εντός του Ποταμιού φαίνεται ότι τους οδήγησε να χαρακτηρίσουν τον καλύτερο δημόσιο υπάλληλο και ως εμπνευστή των ΚΕΠ!».

Από τη Χαριλάου Τρικούπη παραθέτουν και απόσπασμα από μια συνέντευξη του Σταύρου Μπένου, όπου έλεγε: «Η ιδέα γεννήθηκε σε ένα σπουδαίο διεθνές συνέδριο, που έγινε τον Δεκέμβριο του 1998 στους Δελφούς με θέμα «Η Ποιότητα στη Δημόσια Διοίκηση», όπου συμμετείχαν πολιτικοί, πανεπιστημιακοί και διανοούμενοι, ειδικοί στη λειτουργία του κράτους από όλο τον κόσμο». Και τα ΚΕΠ λοιπόν στη μάχη για τη θέση του ρυθμιστή.

Σποτάκια ρεφενέ και «ποπ» αφίσες

Το επικοινωνιακό επιτελείο του Ποταμιού βρίσκεται πάντως σε δημιουργικό οίστρο. Το πρώτο προεκλογικό σποτ του κόμματος είναι ήδη στο μοντάζ. Η κεντρική ιδέα του διαφημιστικού είναι «Εγώ είμαι Το Ποτάμι» και το έχει σκηνοθετήσει ο Γιάννης Κασπίρης, που είναι και υποψήφιος με το κόμμα στη Β’ Αθηνών.

Εκτός από αυτό όμως, που λογικά θα το δούμε σύντομα στους τηλεοπτικούς δέκτες, ετοιμάζουν κι ένα δεύτερο, το οποίο θα σκηνοθετήσει ο έτερος σκηνοθέτης του Ποταμιού –ο γνωστός κινηματογραφιστής –Σωτήρης Γκορίτσας. Γι’ αυτό μάλιστα μαθαίνω ότι από τη Σεβαστουπόλεως συζητούν με τον Νίκο Πορτοκάλογλου μήπως τους γράψει και πρωτότυπη μουσική.

Κατά τα λοιπά, ο art director και ζωγράφος Φώτης Πεχλιβανίδης –αυτός που είχε σχεδιάσει και τα περίφημα ποταμικά φυλλάδια-τασάκια για την παραλία το καλοκαίρι και γενικώς είναι το γραφιστικό μυαλό πίσω από Το Ποτάμι –ετοιμάζει και νέες αφίσες που θα έχουν μια «ποπ» πινελιά. Αναμενόμενο.

Ο Μαραθώνιοςτου Βενιζέλου

Στον Πειραιά κατεβαίνει σήμερα ο Βαγγέλης Βενιζέλος για ομιλία και για να στηρίξει με τον τρόπο του την υποψηφιότητα των Δημήτρη Καρύδη και Παντελή Καψή στην Α’ και Β’ περιφέρεια αντιστοίχως.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα κάνει πολλές περιοδείες. Αύριο πηγαίνει στο Ηράκλειο, την επομένη στο Αγρίνιο, ακολούθως στα Γιάννινα κι έπειτα στην Θεσσαλονίκη.

Επεται η Ρόδος. Η τελευταία του εμφάνιση δεν θα γίνει στην Αθήνα, όπου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο Σπόρτιγκ. Θα γίνει στην Ξάνθη την Παρασκευή πριν από τις κάλπες.

Α! Για να μην το ξεχάσω. Το είχα ως απορία γιατί η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ δεν συμπεριελήφθη στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, μέχρι που ο τελικός κατάλογος των υποψηφίων έδωσε τις απαντήσεις. Η Αφροδίτη κατεβαίνει στη Β’ Αθηνών.

Οι μετανάστες της Ραχήλ

Η Ραχήλ Μακρή έχει άσπονδους φίλους. Αλλά μάλλον έχει περισσότερους ορκισμένους εχθρούς. Και εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι από αυτούς φρόντισαν να μου θυμίσουν ότι σε τοπικό ντιμπέιτ με υποψήφιους βουλευτές Κοζάνης, παραμονές εκλογών του Ιουνίου του 2012, η πρώην πρωθιέρεια του Πάνου Καμμένου είχε διατυπώσει κάποιες ενδιαφέρουσες απόψεις για τους παράνομους μετανάστες, τους οποίους, όπως είχε σημειώσει, δεν καλέσαμε και άρα θα πρέπει να πάνε από κει που ήρθαν.

Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει κάτι του τύπου «κανένας λαθρομετανάστης δεν θα μείνει στη χώρα μας». Αλλά το πιο ωραίο το είχε κρατήσει για το τέλος: «Το κόστος του επαναπατρισμού τους θα το υποστούν οι κεντρικές τράπεζες των χωρών τους. Και αν μέσα σε 15 ημέρες δεν καταθέσουν τα χρήματα αυτά, τότε θα χρεώνουμε τις πρεσβείες και τα προξενεία». Μεταναστευτική πολιτική με πρόστιμο.

Ηταν ψεύτικα

Ενα από τα ωραιότερα τραγούδια του αξεπέραστου Ακη Πάνου, που πρωτοτραγούδησε ο Στράτος Διονυσίου, επιστράτευσε –με τη φωνή του Μανώλη Λιδάκη –το επικοινωνιακό επιτελείο του ΚΚΕ.

Στο προεκλογικό σποτ του Περισσού εμφανίζονται ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας να δίνουν υποσχέσεις, που κατά το ΚΚΕ ήταν ψεύτικες και κάλπικες, που λέει και το γνωστό λαϊκό άσμα.

Αυτό που δεν ξέρω είναι αν το εν λόγω τραγούδι θα παίζει και στις προεκλογικές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, από αύριο μέχρι και την Κυριακή, διαδοχικά σε Λάρισα, Πάτρα, Ιωάννινα, στο γήπεδο Σπόρτιγκ για τους νεολαίους της ΚΝΕ και στη Θήβα.

Αντε γεια!

Στο μυαλό μου με το που ακούω Τσουκαλάδες έρχεται αυτόματα το πανέμορφο ορεινό και καταπράσινο χωριουδάκι που βρίσκεται σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από τη πόλη της Λευκάδας.

Βέβαια, από τις εκλογές του 2012 και μετά θα μπορούσε να είναι το παρατσούκλι του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012 υπήρχε στο ψηφοδέλτιο, στη τρίτη θέση, ο πρώην πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δημήτρης Τσουκαλάς.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου επικεφαλής θα είναι ο πανεπιστημιακός Κωνσταντίνος Τσουκαλάς. Ετσι κι εγώ σκέφτηκα, για να μη χαλάσει η παράδοση, να μπει στο επόμενο Επικρατείας της Κουμουνδούρου ένας άλλος Τσουκαλάς. Ο γνωστός από την τηλεοπτική του παρουσία οπαδός του Ολυμπιακού Τάκης Τσουκαλάς. Αντε γεια!