Ελεύθερος θα πάει στη Βουλή ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, καθώς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμά του αποφάσισε να μην παρατείνει την προσωρινή του κράτηση για τα αδικήματα που αφορούν σε ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και συνδέονται με την υπόθεση της «Χρυσής Αυγής».

Οι δικαστές, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της πρώτης ψηφοφορίας για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, αποφυλάκισαν τον Στάθη Μπούκουρα με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγύησης 10.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα καθώς και της υποχρεωτικής εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα.

Ανάλογη πρόταση είχε διατυπώσει προς τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου και η εισαγγελέας εφετών, η οποία πρώτη είχε δείξει το δρόμο που οδήγησε τελικά στην αποφυλάκιση του κατηγορούμενου βουλευτή.

Στην κρίση των δικαστικών λειτουργών μέτρησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος έχει αποστασιοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή και ως εκ τούτου εκτιμάται ότι δεν ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Μετά από αυτή τη δικαστική εξέλιξη η δικηγόρος του Βάσω Πανταζή δήλωσε ότι «το συμβούλιο Εφετών ομόφωνα απεφάνθη με βούλευμα του, την μη παράταση της προσωρινής κράτησης του κ. Μπούκουρα, δεχόμενο ότι ο κ Μπούκουρας, μετά την ουσιαστική αποχώρησή του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων. Είναι μια πρώτη δικαίωση στον αγώνα του για την απόδειξη της αθωότητας του».

Δήλωση για την αποφυλάκιση Μπούκουρα έκανε και ο έτερος δικηγόρος του, πρώην εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Σπύρος Μουζακίτης:

«Το Συμβούλιο Εφετών απεφάνθη περί της μη παράτασης της προσωρινής κράτησης του εντολέα μου ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Μπούκουρα. Ο εντολέας μου ευθύς εκαρχής δήλωσε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και επιπλέον δήλωσε ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ιδεολογική και οργανωτική δομή της οργάνωσης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από