Ο Αδόλφος Χίτλερ, ίσως ο πιο διαβόητος άνθρωπος στην Ιστορία, έφυγε από τη ζωή στις 30 Απριλίου του 1945.

Κι όμως, εθεάθη ξανά στη Γερμανία το 2014!

Τις προηγούμενες ημέρες πολλοί Γερμανοί έμειναν έκπληκτοι - και άλλοι αγανάκτησαν - στη θέα ενός ανθρώπου που ήταν φτυστός ο Φύρερ, ο οποίος οδηγούσε ένα αυτοκίνητο σε διάφορες πόλεις της χώρας ή βολτάριζε πεζός στους δρόμους.

Οχι, ο Χίτλερ δεν αναστήθηκε. Πρόκειται, απλώς, για μια ενέργεια μάρκετινγκ, με σκοπό την προώθηση της κινηματογραφικής ταινίας «Look Who’s Back» («Κοίτα ποιος γύρισε»), η οποία βασίζεται σε ένα σατιρικό μυθιστόρημα που θέλει τον Χίτλερ να ξυπνά στο Βερολίνο 67 χρόνια μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο βιβλίο του Τιμούρ Φερμέρ, ο Αδόλφος Χίτλερ δεν θυμάται τίποτε από όσα συνέβησαν μετά το 1945 και βλέπει τα πάντα υπό το πρίσμα του ναζισμού.

Οσοι έρχονται σε επαφή μαζί του αρνούνται να πιστέψουν ότι είναι πράγματι ο Χίτλερ, ο οποίος τελικά γίνεται διάσημος χάρη στις υποκριτικές του ικανότητες.

Το μυθιστόρημα πούλησε περισσότερα από 1,4 εκατ. αντίτυπα μόνο στη Γερμανία και έχει τυπωθεί σε 40 χώρες.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Ολιβερ Μασούκι παρίστανε τον Χίτλερ και στην πραγματικότητα, κυκλοφορώντας στους δρόμους της Γερμανίας με μουστάκι και καμπαρντίνα, με σκοπό την προώθηση του φιλμ.

Σύμφωνα με διάφορες αναφορές γερμανικών ΜΜΕ, πολλοί ταράχτηκαν αντικρίζοντας τον «Χίτλερ» να γεμίζει το αυτοκίνητό του με βενζίνη και να αγοράζει καφέ σε ένα βενζινάδικο.

Μάλιστα, φέρεται ότι συμμετείχε και σε ένα συλλαλητήριο της γερμανικής Δεξιάς, όπου χλεύασε τους διαδηλωτές από ένα μπαλκόνι, αποκαλώντας τους «λαπάδες»!

Οι αντιδράσεις του ανυποψίαστου κόσμου κινηματογραφήθηκαν από κρυφό συνεργείο.

Τα γυρίσματα του «Look Who’s Back» θα αρχίσουν την Κυριακή, ενώ η κυκλοφορία της ταινίας στις αίθουσες αναμένεται τον Οκτώβριο του 2015.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από