Η Sony Mobile Communications (Sony Mobile) και η Sony Computer Entertainment Inc. (SCE) ανακοινώνουν τη διαθεσιμότητα του PS4 Remote Play για τα Xperia Z3, Xperia Z3 Compact και Xperia Z3 Tablet Compact.

Οι κάτοχοι οποιουδήποτε smartphone ή tablet της σειράς Sony Xperia Z3 έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν την εφαρμογή PS4 Remote Play και να παίξουν τέσσερα παιχνίδια PlayStation οπουδήποτε στο σπίτι, στο smartphone ή στο tablet τους με το ασύρματο χειριστήριο DUALSHOCK 4, μέσω του οικιακού Wi-Fi, επιλύοντας έτσι το πρόβλημα της διαθεσιμότητας της τηλεόρασης στο σαλόνι για παιχνίδι.

Ο χρήστης απαιτείται να έχει Playstation 4, το ασύρματο χειριστήριο DualShock 4, λογαριασμό στο Sony Entertainment Network και ευρυζωνική πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Συνιστάται επίσης η χρήση του οικιακού δικτύου Wi-Fi, όχι όμως δημόσιων Wi-Fi. Μερικά παιχνίδια ενδέχεται να μην υποστηρίζουν αυτή την λειτουργία και το σύστημα του PS4 πρέπει να είναι ενημερωμένο με την τελευταία έκδοση του λογισμικού του. H δυνατότητα παιχνιδιού από το PS4 στο smartphone ή στο tablet αφορά προς το παρόν μόνο τη σειρά Xperia Z3, ενώ τις επόμενες εβδομάδες οι Sony Mobile και SCE υπόσχονται ότι η λειτουργία θα υπάρχει και για τη σειρά Xperia Z2.

Το PS4 Remote Play είναι επίσης διαθέσιμο για το PlayStation Vita και την PlayStation TV η οποία θα γίνει σταδιακά διαθέσιμη από τις 14 Νοεμβρίου.

Το PS4 Remote Play δέχεται σειρά αξεσουάρ και διαφορετικούς τρόπους για την σύνδεση και το παιχνίδι – είτε χρησιμοποιώντας το αξεσουάρ GCM10 Game Control Mount με το Xperia Z3 και με το ασύρματο χειριστήριο DUALSHOCK 4 είτε ρυθμίζοντας το Xperia Z3 Tablet Compact ως οθόνη στο BSC10 Bluetooth Speaker Dock.