Η εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Κύπρο δεν θα περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη του Eurogroup της Παρασκευής ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών, Xάρης Γεωργιάδης. Όπως ξεκαθάρισε η ψήφιση των νομοσχεδίων για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων από τη Βουλή, το περασμένο Σάββατο, δεν φαίνεται να ικανοποιεί τους διεθνείς δανειστές της Κύπρου.

Ο Κύπριος υπουργός είπε ότι η «ανακούφιση» από την ψήφιση των νομοσχεδίων το βράδυ του Σαββάτου, ίσως να μην δικαιολογείται. Όπως εξήγησε, η πρόταση για εκταμίευση γίνεται με θετική σύσταση από την Ομάδα Εργασίας του Eurogroup (Euro Working Group), η οποία ωστόσο δεν συνεδρίασε.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως το θέμα τυγχάνει λεπτών χειρισμών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο υπουργός αναφέρθηκε σε παρενέργειες και είπε ότι δεν είναι βέβαιος ότι οποιεσδήποτε κινήσεις μπορούν να δώσουν διέξοδο.

Θα είναι μια πάρα πολύ σοβαρή και ανησυχητική εξέλιξη, είπε, η οποία όμως, τόνισε δεν θα μας επηρεάσει άμεσα και δεν δικαιολογείται πανικός. Η κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, προσπαθεί να διασφαλίσει τη συνέχιση του προγράμματος σταθεροποίησης.

Στις Βρυξέλλες, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης συνέδεσε την απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Κύπρο, με το περιεχόμενο του νόμου. Θα μελετηθεί στο Eurogroup, είπε, για να διαπιστωθεί, εάν ανταποκρίνεται σε αυτό που περιμένει η τρόικα.

Το ποσό της δόσης είναι 350 εκατ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και άλλα 86 εκατ. ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο θα συνέλθει στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από