Η εταιρεία Amazon παρουσίασε την Τετάρτη το πρώτο της «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Σιάτλ, της πολιτείας Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ.

Το Fire Phone διαθέτει οθόνη 4,7 ιντσών, κάμερα 13 Mpixels και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας.

Ενα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της συσκευής αποτελεί η τεχνολογία Dymanic Perspective. Το κινητό τηλέφωνο διαθέτει 4 ειδικές κάμερες και μία μηχανή υψηλής απόδοσης γραφικών, τα οποία διαμορφώνουν μία σχεδόν τρισδιάστατη εικόνα στην οθόνη, που επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με το κινητό με έναν καινοτόμο τρόπο.

Επίσης, το κουμπί Firefly του κινητού αναγνωρίζει αντικείμενα στον πραγματικό κόσμο, όπως μουσική, ταινίες, πίνακες, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, barcodes, αριθμούς τηλεφώνων και άλλα.

«Το κουμπί Firefly έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμούς τηλεφώνων, barcodes, έργα τέχνης και τουλάχιστον 100 εκατομμύρια αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων τραγουδιών, ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και προϊόντων, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα», δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Επίσης, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να κάνει scroll πάνω και κάτω σε web pages χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιεί το δάκτυλο για να αλλάξουν οι σελίδες. Αυτό θα γίνεται αυτόματα, ανάλογα με την κλίση που θα έχει το κινητό, η οποία θα ρυθμίζει και την ταχύτητα. Το scrolling θα σταματάει μόλις ο χρήστης ακουμπήσει το δάκτυλο στην οθόνη.

Η διάθεση του τηλεφώνου θα ξεκινήσει στις 25 Ιουλίου στις ΗΠΑ, ενώ το κόστος της συσκευής θα είναι 199 δολάρια με διετές συμβόλαιο.