Η κυβέρνηση μένει απόλυτα πιστή στην πορεία των μεταρρυθμίσεων, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Πέμπτης στο υπουργείο με τον επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν. Oπως τόνισε ο Ν.Δένδιας, η συνέχεια και η εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων είναι ο μόνος τρόπος η Ελλάδα να βγει από την κρίση.

Ο υπουργός ανέφερε ότι συζητήθηκαν, σε αυτή την πρώτη συνάντηση με τον επίτροπο, η απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται καθώς και της νέας προγραμματικής περιόδου και στόχος είναι να υπάρχουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα αποτελέσματα ιδιαίτερα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

«Τα εργαλεία του ΕΣΠΑ πρέπει να χρησιμοποιηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο» είπε ο κ. Δένδιας.

Από την πλευρά του ο κ. Χαν σημείωσε: «Πρέπει να στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να τις χρηματοδοτήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα κλίμα για τη δημιουργία νέων ακόμη και μέσω clusters».
«Μπορούμε να μετρήσουμε τον βαθμό της επιτυχίας της Ελλάδας μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» πρόσθεσε, σημειώνοντας: «Όλοι μαζί, από κοινού, θα πρέπει να προσπαθήσουμε για να διασφαλίσουμε την καλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία για την επίτευξη καλύτερων προοπτικών για την Ελλάδα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από