Περιπλανηθείτε σε έναν άκρως εντυπωσιακό κόσμο και συνεργαστείτε με τους υπόλοιπους παίκτες για την αντιμετώπιση των «μεγάλων» εχθρών

Η ζωή είναι δύσκολη όταν είσαι απόγονος του Skyrm, ενός από τα καλύτερα Role Playing Games, και ταυτόχρονα καλείσαι να ανταγωνιστείς στο World of Warcraft, το πιο δημοφιλές online multiplayer παιχνίδι. Και όμως, το Elder Scrolls Online καταφέρνει να ανταποκριθεί στην πρόκληση, ακροβατώντας ανάμεσα στη μοναχική περιπλάνηση σε έναν άκρως εντυπωσιακό κόσμο και τη συνεργασία με τους υπόλοιπους παίκτες για την αντιμετώπιση των «μεγάλων» εχθρών.

Η λογική του Elder Scrolls Online είναι η κλασική ενός παιχνιδιού Role Playing, με πλήθος αποστολών αλλά και πολλές επιλογές εξερεύνησης και βελτίωσης του χαρακτήρα. Στην αρχή, οι περισσότερες από αυτές μπορούν να γίνουν και ατομικά, πράγμα που σημαίνει ότι το Online κομμάτι του παιχνιδιού περνά σε δεύτερη μοίρα. Καθώς όμως τα επίπεδα ανεβαίνουν και οι εχθροί δυσκολεύουν, η συνεργασία είναι απαραίτητη και έτσι ακόμη και οι πιο μοναχικοί παίκτες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνεργάζονται με τους υπόλοιπους. Αυτή η ισορροπία που καταφέρνει να επιτύχει το Elder Scrolls Online το κάνει και να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα παιχνίδια του είδους, μιας και ικανοποιεί μεγάλη γκάμα παικτών.

Επιπλέον, πέρα από τη βασική υπόθεση και τις αποστολές που την αποτελούν, ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει πλήρως έναν τεράστιο και καλοφτιαγμένο κόσμο, αλλά και να αναλάβει άλλα ανδραγαθήματα, τα οποία τον ανταμείβουν με χρήματα αλλά και αντικείμενα. Ακόμα ένα πλεονέκτημα του παιχνιδιού είναι οι καλοφτιαγμένες αποστολές του, καθώς ο παίκτης δεν έχει την αίσθηση ότι απλώς σκοτώνει εχθρούς μέχρι να συμπληρώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό, αλλά συντρέχει στις εξελίξεις στον κόσμο. Αντίστοιχα, οι ανταμοιβές είναι δομημένες κατά τέτοιον τρόπο, ώστε και να νιώθει ότι κάτι αποκομίζει, αλλά και να μην είναι συνεχείς, με τρόπο που να τον δελεάζουν να ασχοληθεί ακόμη περισσότερο.

Τα γραφικά του Elder Scrolls Online είναι πολύ όμορφα, αν και δύσκολα μπορούν να συναγωνιστούν αυτά του προκατόχου του, Skyrm, το οποίο όμως δεν είχε online χαρακτηριστικά. Αντίστοιχα, οι περιοχές αλλά και οι υπόλοιποι χαρακτήρες έχουν εντυπωσιακά στοιχεία που –ειδικά σε ισχυρά μηχανήματα –κάνουν το μάτι να περιπλανιέται στην οθόνη.

Το σύστημα της μάχης είναι καλοδουλεμένο, συνδυάζοντας το ποντίκι με το πληκτρολόγιο, χωρίς όμως να γίνεται εξαιρετικά απαιτητικό και να επιβάλλει τις ικανότητες ενός… χταποδιού.

Με λίγα λόγια, το Elder Scrolls Online ικανοποιεί τους φίλους του είδους και έχει θέσει τις βάσεις για μια εξαιρετικά απολαυστική απασχόληση αρκετών ωρών. Ειδικά αν οι δημιουργοί του το βελτιώσουν στην πορεία, δίνοντας και παραπάνω έμφαση στις μάχες μεταξύ των παικτών, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δημιουργήσει τη δική του στρατιά φανατικών οπαδών.