Υπάρχει ένα πρόγραμμα σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που παρέχεται και στην Ελλάδα, από το οποίο όσοι αποφοιτούν γίνονται δεκτοί στα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού, όχι όμως και στα ελληνικά!

Επίσης, οι μαθητές του γνωρίζουν από πριν, με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, τους βαθμούς που αναμένεται να πιάσουν στις εξετάσεις, καθώς εφαρμόζεται ένα σύστημα πρόβλεψης της αναμενόμενης απόδοσής τους, ανάλογα με τις ενδοσχολικές επιδόσεις τους, πριν από τις τελικές –διεθνείς –εξετάσεις!

Πρόκειται για το Διεθνές Απολυτήριο (International Baccalaureate), το παγκοσμίως καταξιωμένο πρόγραμμα σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που προσφέρουν και στη χώρα μας αρκετά ιδιωτικά σχολεία –αν και στο εξωτερικό το προσφέρουν και πολλά δημόσια –με δίδακτρα που φθάνουν έως και 14.000-15.000 ευρώ.

Τα περισσότερα έγκυρα πανεπιστήμια, μάλιστα, γνωστοποιούν πριν από την αποφοίτηση αν θα δεχθούν έναν απόφοιτο του ΙΒ που έχει κάνει αίτηση, εφόσον πιάσει την αναμενόμενη βαθμολογία. Πάντως, η εξασφάλιση θέσης σε ένα περιζήτητο πανεπιστήμιο, όπως λ.χ. το Χάρβαρντ ή της Οξφόρδης, δεν εξαρτάται μόνο από τον προβλεπόμενο βαθμό. Συνήθως εξετάζουν πέντε παραμέτρους:

1) Την αναλυτική βαθμολογία των τριών τελευταίων τάξεων του σχολείου.

2) Την προσωπική δήλωση του υποψηφίου και κάποια δείγματα γραφής.

3) Την πρόβλεψη του σχολείου για την τελική βαθμολογία.

4) Τη συστατική επιστολή του καθηγητή-συμβούλου σπουδών που συνοδεύει την αίτηση.

5) Την απόδοση του υποψηφίου σε ειδικές απαιτήσεις, όπως τεστ, συνέντευξη, φάκελος εργασιών/portfolio ορισμένων κλάδων (π.χ. ιατρική, τέχνες, αρχιτεκτονική κ.ά.) ή ιδρυμάτων.

«ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν σήμερα όλες τις πληροφορίες για το πρόγραμμα αυτό, το οποίο προτιμούν μαθητές που προσανατολίζονται για πανεπιστημιακές σπουδές στο εξωτερικό, καθώς οι απόφοιτοί του συνήθως γίνονται άμεσα δεκτοί από τα εγκυρότερα ιδρύματα.

Για μαθητές από 3 ετών!

Ποια είναι τα τέσσερα προγράμματα που παρέχει

το Διεθνές Απολυτήριο και καλύπτουν τις ηλικίες από

τα πρώτα προσχολικά χρόνια έως τα προπανεπιστημιακά