Δεν αποτελεί μυστικό ότι συχνά ο Αντώνης Σαμαράς τηλεφωνεί στα υπουργικά γραφεία νωρίς το πρωί για να τσεκάρει τους υπουργούς του ή αργά το βράδυ στους στενούς συνεργάτες του για να μοιραστεί μαζί τους τούς προβληματισμούς του. Στο μοτίβο αυτό μου φαίνεται ότι προστίθενται και τα… καταδρομικού τύπου τηλεφωνήματα σε ευρωπαίους αξιωματούχους.

Αναφέρομαι στη συνάντηση που είχε τις προάλλες στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο Χαράλαμπος Αθανασίου με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπο αρμόδια για τα θέματα Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ (φωτογραφία). Πληροφορούμαι ότι κάποια στιγμή χτύπησε το τριψήφιο του υπουργού. Ο Αθανασίου απάντησε στον Πρωθυπουργό, ενημερώνοντάς τον ότι είχε συνάντηση με την κυρία Ρέντινγκ. «Δώσ’ τη μου να της μιλήσω» ήταν η αντίδραση του Σαμαρά. Οπερ και εγένετο. Μου λένε μάλιστα ότι ο Πρωθυπουργός δεν μίλησε μόνο με την κυρία Ρέντινγκ, αλλά και με την ιταλίδα υπουργό Δικαιοσύνης Μαρία Καντσελιέρι, η οποία ήταν παρούσα, καθώς η Ιταλία αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης μετά την Ελλάδα.

Περιττό να προσθέσω ότι αμφότερες οι κυρίες εξεπλάγησαν ευχάριστα. Κατά τα λοιπά, μαθαίνω ότι στο δείπνο που ακολούθησε σε εστιατόριο της Φιλοθέης, η κυρία Ρέντινγκ έδειχνε ιδιαίτερα ευχαριστημένη. Για την ακρίβεια, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η προεδρία έχει προετοιμαστεί καλά στο ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και έχει οργανώσει ιδιαίτερα πυκνές συναντήσεις. Με την ευκαιρία, θυμίζω ότι η επίτροπος από το Λουξεμβούργο τρέφει φιλελληνικά αισθήματα. Στο παρελθόν υπήρξε παντρεμένη με Ελληνα, ενώ έχει και σπίτι στην Τζια.