Γδύνεται για καλό σκοπό και τον σχολιάζουν. Ντύνεται και πάλι προκαλεί κουτσομπολιά. Αναφέρομαι στον Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος λίγες ημέρες μετά την πολυσυζητημένη φωτογράφιση, όπου απεικονίζεται με ημίγυμνο μπούστο, χθες εμφανίστηκε φορώντας κόκκινες κάλτσες.

Αυτά στη νέα θεματική εκδήλωση για την ανάπτυξη που οργάνωσε η «κίνηση των πέντε δημάρχων» (Μπουτάρης, Καμίνης, Φίλιος, Σκοτινιώτης, Δημαράς) στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση έγινε στο δημαρχείο της συμπρωτεύουσας. Σημειώνω ότι έξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου είναι αναρτημένες όλες οι φωτογραφίες των πρώην δημάρχων. Πλάι στους ρετουσαρισμένους πρώην βρίσκεται και η περίφημη φωτογραφία, στην οποία ο Μπουτάρης εμφανίζεται με μαύρο φανελάκι με τιράντες για τους σκοπούς φωτογράφισης κατά του AIDS (επάνω, μαζί με τον Γιώργο Καμίνη). Εξού και η φωτογράφιση, όπως και οι κόκκινες κάλτσες που φορούσε χθες ο δήμαρχος, δεν έμειναν ασχολίαστες.

Αίσθηση μαθαίνω ότι προκάλεσε μια ιστορία που διηγήθηκε ο Γιώργος Καμίνης. Οπως το έθεσε, χρειάστηκαν 100 υπογραφές –μεταξύ των οποίων και τρεις υπουργικές –για να μετακινηθεί ένας οδηγός από μια υπηρεσία του δήμου σε άλλη. Κατά τα λοιπά, ξεκαθάρισαν ότι δεν φιλοδοξούν να αποτελέσουν χωριστή πολιτική κίνηση.