Πάτησε ο Μιχελογιαννάκης το Google κι έπεσαν βροχή οι επιφανείς που έχουν, λέει, γενέθλια την ίδια ημέρα με τη νέα πασοκογενή συνιστώσα. Τέτοιες ταυτίσεις να τις βράσω. Προσωπικά δεν το πιστεύω με τίποτα ότι ο Παυσανίας της μάχης των Πλαταιών, αν ζούσε σήμερα, θα ήταν παλαιοπασόκος που βρήκε στον ΣΥΡΙΖΑ πόρτα για τον χειμώνα.

Για τον Κομφούκιο δεν το συζητώ καν αλλά ούτε για τον Γράμμο και το Βίτσι. Διότι βίτσι μπορεί να μην έχω κανένα, βίτσια όμως έχω πολλά εξού και κάθησα να το ψάξω λιγουλάκι παραπάνω. Βρε τι του ‘χω, βρε τι του ‘χω! Να, ορίστε. Το λέει εδώ στις Πράξεις των Αποστόλων (Κεφ. η’, 26-40), πεντακάθαρα. Την 27η Αυγούστου εκτός από τη μετοικεσία Βαβυλώνος του Κουρουμπλή, του Μητρόπουλου, του Τσουκαλά κ.λπ., εορτάζεται και η επέτειος της «βάπτισης του Αιθίοπος Ευνούχου από τον Αγιο Φίλιππο».

Για το «ευνούχος» δεν φέρω ουδεμία ευθύνη. Ας τον ονομάσουμε όμως καλύτερα «έφορο του γυναικωνίτη», για να μη μας πούνε στα καλά καθούμενα και ρατσιστές. Ο εν λόγω Αιθίοψ λοιπόν, αφού μελέτησε τον Νόμο και τους Προφήτες, παρουσιάστηκε στον Απόστολο Φίλιππο και του ζήτησε να βαπτιστεί, όπερ και εγένετο. Ενα άλλο που εγένετο είναι ότι μετά τη βάπτιση, «Λευκαίνεται γαρ, και πεφυκώς Αιθίοψ» (μετάφραση: Αν και εκ φύσεως Αιθίοψ, άσπρισε). Αυτά.