Ο επενδυτικός τραπεζίτης Κωνσταντίνος Ηροδότου αναμένεται να τοποθετηθεί στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η σχετική εισήγηση της ειδικής Επιτροπής που από τις 9 Αυγούστου έχει αναλάβει την αξιολόγηση των υποψηφίων βρίσκεται από χθες στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενώ η επίσημη τοποθέτηση του κ. Ηροδότου θα γίνει αφού δώσει το πράσινο φως και το Euroworking Group που θα συνεδριάσει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Ο κ. Ηροδότου που κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από τη London Business School είναι διευθύνων σύμβουλος της συμβουλευτικής εταιρείας Sentaris Capital Partners με έδρα το Λονδίνο. Στο παρελθόν είχε εργαστεί για περίπου μία δεκαετία στη UBS Investment Bank στο Λονδίνο, αλλά και στην εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου των Παρισίων Aéroports de Paris. Στα τέλη Φεβρουαρίου είχε τοποθετηθεί ως μη εκτελεστικό ανεξάρτητο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου.Ο κ. Ηροδότου διαθέτει σημαντική εμπειρία στη διαχείριση σύνθετων χρηματοοικονομικών και στρατηγικών συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικοποιήσεων, αναδιαρθρώσεις χρέους, εταιρικές αναδιαρθρώσεις, πιστοληπτικές αξιολογήσεις κ.ά.

Η θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του ΤΧΣ είχε χηρέψει στις 2 Ιουλίου όταν ο τότε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Μάριος Κολιόπουλος είχε παραιτηθεί επικαλούμενος διαφωνίες επί νομικών θεμάτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τους οκτώ υποψηφίους που πέρασαν χθες από συνέντευξη στη short list εκτός από τον κ. Ηροδότου βρέθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος της Γενικής Τράπεζας Αλέξανδρος Μάνος και ο Γεώργιος Κουτσός, νυν επικεφαλής επενδύσεων του ΤΧΣ. Τελικά επελέγη ο κ. Ηροδότου.