Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις δήλωσε το εκτελεστικό στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γεργκ Άσμουσεν, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Ασμουσεν δήλωσε τον σεβασμό του για τις προσπάθειες που έχουν γίνει σημειώνοντας ότι «έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος ιδιαίτερα τους τελευταίους 18 μήνες».

«Βλέπουμε τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης στην ελληνική οικονομία, αναγνωρίζω ότι είναι μια επώδυνη διαδικασία και ότι η ανεργία είναι σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα» δήλωσε ο Ασμουσεν

Ερωτηθείς εάν συζητήθηκε ένα νέο πρόγραμμα προς την Ελλάδα μετά τις δηλώσεις Σόιμπλε απάντησε «όχι» προσθέτοντας ότι η επίσκεψή του είχε προγραμματιστεί εδώ και μήνες παραπέμποντας και πάλι στις αποφάσεις του eurogroup του Νοεμβρίου του 2012.

«Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε αρκετά για την Ελλάδα για τις τρέχουσες εξελίξεις αλλά και τις μέλλουσες» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο γερμανός τραπεζίτης είχε επίσης συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας καθηγητή Γιώργο Προβόπουλο.

Την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλο, τον επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας Γιώργο Ζανιά καθώς και με επιχειρηματικούς παράγοντες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από