Προς την ύφεση

1958: «ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Ο χθεσινός αμερικανοσοβιετικός διάλογος ενώπιον της Γενικής Συνελεύσεως του ΟΗΕ εχαρακτηρίσθη… ως μία άνευ ενθουσιασμού ευγένεια, το περιεχόμενον της οποίας έφερε την σφραγίδα της αναμονής. Εις τον λόγον του κ. Γκρομίκο πολλοί παρατηρηταί ανεύρον στοιχεία ενθαρρυντικά διά την επιτυχή έκβασιν της αρξαμένης συζητήσεως… Ο μετρημένος τόνος τόσον του κ. Γκρομίκο όσον και του προέδρου Αϊζενχάουερ, δίδει την εντύπωσιν ότι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των περιστάσεων». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Ο Αλέκος Παναγούλης ήταν…

1968: «Αποτυχούσα δολοφονική απόπειρα εναντίον του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπαδόπουλου, εγένετο χθες περί την 8.20 πρωινήν παρά το 31ον χιλιόμετρον της λεωφόρου Σουνίου. Ο δράστης, ο οποίος είχε τοποθετήσει εκρηκτικόν μηχάνημα (…) συνελήφθη επί τόπου. Είναι ο 30ετής πρώην υπολοχαγός του Στρατού Γεώργιος Παναγούλης». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Το ελληνικό Νταχάου

1975: «»Αυτό ήταν το ελληνικό Νταχάου. Κέντρο ηθικού και ανθρώπινου αίσχους, κόλαση που λειτουργούσε με σύστημα εξαθλίωσης του ανθρώπου». Τους χαρακτηρισμούς αυτούς έδωσε χθες για το ΕΑΤ/ΕΣΑ ο κ. Δημ. Τσάτσος, καθηγητής Πανεπιστημίου και βουλευτής της ΕΚΝΔ, καταθέτοντας στη δίκη των βασανιστών. «Είχαμε να κάνουμε με άγρια θηρία. Στεκόμουν όρθιος και μου ‘διναν γροθιές για να μην κάτσω. Μου ζητούσαν να σπιλωθούν υπολήψεις φίλων μου. Και στο ΚΕΣΑ άκουγα θρήνους, γρονθοκοπήματα, βογγητά…»». («ΤΑ ΝΕΑ»)