Ενωμένη Ευρώπη...
1960: «ΠΑΡΙΣΙ: Αι συνομιλίαι Μακμίλλαν - Αντενάουερ, η προσεχής συνάντησις Ντε Γκωλ - Φανφάνι και γενικώς αι επί ανωτάτου επιπέδου διαπραγματεύσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών δυνάμεων ενδέχεται να προσλάβουν ιστορικήν σημασίαν και να καταλήξουν εις την πραγματοποίησιν του παλαιού ιδεώδους της Ηνωμένης Ευρώπης. Εγκυροι κύκλοι... λέγουν ότι αι αρξάμεναι συνεννοήσεις προχωρούν ταχέως και θα αποδώσουν συντόμως τους αναμενόμενους καρπούς». («ΤΑ ΝΕΑ»)
Πρωθυπουργός από την... κατάψυξη
1965: «Ενώ αναμένεται με αγωνία το αποτέλεσμα της συναντήσεως Γεωργίου Παπανδρέου και Βασιλέως, σήμερα το πρωί συνεχίζοντο εντατικές ζυμώσεις στα παρασκήνια για νέα επανάληψη του πειράματος Νόβα, με προβαλλόμενη προσωπικότητα τον κ. Ηλία Τσιριμώκο. Η υποστήριξη της λύσεως Τσιριμώκου απεφασίσθη κυρίως χθες έπειτα από σύσκεψη στο πολιτικό γραφείο ομάδος "υπουργών"-προδοτών, η οποία ενημερώθηκε υπό του κ. Νόβα επί των διαθέσεων των κομμάτων της Δεξιάς έναντι της "λύσεως» αυτής». («ΤΑ ΝΕΑ»)
Ο Παττακός είχε λύσει το Ασφαλιστικό!
1971: «Οι αντιδράσεις των ασφαλισμένων στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θέμα εντείνονται και επεκτείνονται. Οι οργανώσεις των εργαζομένων κινητοποιούνται δραστήρια. Η μία μετά την άλλη συγκροτούν συσκέψεις και εκδίδουν ανακοινώσεις με τις οποίες εκφράζουν την αντίθεσή τους... Η κυβέρνηση επικρίνει τον εγερθέντα θόρυβο και με δήλωση του Αντιπροέδρου και υπουργού Εσωτερικών κ. Στ. Παττακού διαβεβαιώνει ότι... η λύση που θα δοθή θα είναι προς το συμφέρον των ενδιαφερομένων και του δημοσίου». («ΤΑ ΝΕΑ»)
Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ