Υπεγράφη τη Δευτέρα η σύμβαση πώλησης του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ στην Emma Delta, έναντι συνολικού τιμήματος 652 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει το ΤΑΙΠΕΔ, τα 622 εκατομμύρια θα καταβληθούν τοις μετρητοίς και τα υπόλοιπα 30 εκατομμύρια σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις.

Τα 662 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα μπουν στα ταμεία του κράτους τον Οκτώβριο.

Μετά την έγκριση της συναλλαγής από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού, θα ακολουθήσει η καταβολή του ποσού και η μεταβίβαση των μετοχών στον αγοραστή, προσέθεσε.

Η υπογραφή της σύμβασης για τα Κρατικά Λαχεία στις 30 Ιουλίου σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για το 33% του ΟΠΑΠ.

Σημειώνεται ότι η Emma Delta έχει εκφράσει τη διαφωνία της τόσο για το συμβόλαιο του ΟΠΑΠ με την Intralot (θα είναι τα επόμενα 5 έτη ο τεχνολογικός πάροχος του Οργανισμού) όσο και με τις προμήθειες των Intralot - Scientific Games, που μετέχουν μαζί με τον ΟΠΑΠ στα Κρατικά Λαχεία.Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για την παραχώρηση του 33% του ΟΠΑΠ στην κοινοπραξία υπό την Emma Delta, δίνοντας τέλος στα σενάρια που έκαναν λόγο ακόμα και για κίνδυνο «ατυχήματος» στη συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση, το οποίο θα ήταν ένα πολύ ισχυρό πλήγμα έπειτα και από το «ναυάγιο» του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, τίποτε δεν προμήνυε ώς την Παρασκευή ότι θα υπάρξει σύντομα αίσιο τέλος στη διαδικασία, όταν στέλεχος της κοινοπραξίας ενημέρωσε το ΤΑΙΠΕΔ ότι τη Δευτέρα «θα είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε τη σύμβαση».

Η κυβέρνηση θα εισπράξει 622 εκατ. ευρώ από την πώληση αυτού του ποσοστού (τα λεφτά θα μπουν στα κρατικά ταμεία τον Οκτώβριο) και άλλα 30 εκατ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας.

Η Emma Delta εξακολουθεί να έχει ενστάσεις για το συμβόλαιο του ΟΠΑΠ με την Intralot (θα είναι τα επόμενα 5 έτη ο τεχνολογικός πάροχος του Οργανισμού) και με τις προμήθειες των Intralot - Scientific Games, που μετέχουν μαζί με τον ΟΠΑΠ στα Κρατικά Λαχεία.

Ο επικεφαλής της κοινοπραξίας Γίρι Σμετς έχει δηλώσει ότι μετά την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ θα επανεξετάσει τις συμβάσεις προμήθειας για τα Κρατικά Λαχεία και θα επιδιώξει την τροποποίησή τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από