24 ώρες στο Διάστημα!

1961: «ΜΟΣΧΑ: Η Σοβιετική Ρωσία εξετόξευσε χθες τον δεύτερον αστροναύτην της εις τροχιάν περί την Γην, όστις παρέμεινεν εις την τροχιάν αυτήν επί πολύ περισσότερον χρόνον από τον Γκαγκάριν, που παρέμεινε την 12ην του παρελθόντος Απριλίου εις γηίνην τροχιάν επί 108 λεπτά. Ο νέος Ρώσος αστροναύτης, ο επισμηναγός Γκέρμαν Στεπάνοβιτς Τιτώφ συμπλήρωσε 17 περιστροφάς περί την Γην, παραμείνας επί ένα εικοσιτετράωρον εις το Διάστημα με το διαστημόπλοιον «Βοστόκ-2″». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Ο περιβόητος νόµος 509

1971: «Σε ποινές φυλακίσεως από τριών ετών μέχρι ενός έτους καταδικάστηκαν χθες από το Πενταμελές Εφετείο τέσσερις από τους 17 κατηγορουμένους της οργάνωσης «Ρήγας Φεραίος». Τρία ακόμη μέλη της οργάνωσης ΚΟΑ καταδικάστηκαν με άλλη απόφαση του ίδιου Δικαστηρίου σε ποινές φυλακίσεως από τριών ετών έως τριών μηνών. Είχαν παραπεμφθεί για παράβαση του νόμου 509, ως απλοί συστασιώται «χωρίς επιβαρυντικά στοιχεία»». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Καραµανλής και ΗΠΑ

1976: «Ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής ανέβαλε επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήση στην Ουάσιγκτον λόγω της επιδεινώσεως των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, εξ αιτίας της διενέξεως των δύο χωρών για το Αιγαίο. Την πληροφορία μετέδωσε το Πρακτορείο Ασσοσιέιτεντ Πρες και την αποδίδει σε «καλά ενημερωμένη ελληνική πηγή». Πράγματι από ελληνικής πλευράς εγνώσθη ότι μετά τις διαπραγματεύσεις για την χορήγηση βοηθείας, οι συνεννοήσεις για την μετάβαση του Ελληνος Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον είχαν προχωρήσει τόσο, ώστε να ορισθή η 16η Ιουλίου για την πραγματοποίησή της». («ΤΑ ΝΕΑ»)