Ντάλα μεσημέρι (τοπική ώρα Ουάσιγκτον) έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα: στις τρεις, που σημαίνει δέκα το βράδυ ώρα Ελλάδος. Ασχετο: εκείνη τη στιγμή σε κάποιο ελληνικό κανάλι θα προβάλλεται η ταινία «Ψέματα και ψευδαισθήσεις».

Πάντως ψηλά στην ατζέντα της παρουσίας του Αντώνη Σαμαρά στην Αμερική είναι η «διόρθωση» του προφίλ της χώρας, εξού και στο πρόγραμμά του συμπεριλαμβάνονται συναντήσεις με τα διευθυντικά στελέχη των εφημερίδων «Ουάσιγκτον Ποστ» και «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Στο ίδιο κλίμα προγραμματίστηκαν και οι ομιλίες του στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών, αλλά και στο δείπνο που θα έχει στη Νέα Υόρκη με στελέχη επιχειρήσεων και επενδυτικών ομίλων. Μετά το τετ α τετ με τον αμερικανό Πρόεδρο ο Πρωθυπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν (φωτογραφία), τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και τον επικεφαλής του Αμερικανοεβραϊκού Συμβουλίου Ντέιβιντ Χάρις. Θα πάει και στο υπό ανέγερση εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στο Ground Zero, το σημείο της κατάρρευσης των Δίδυμων Πύργων.

Τα ξημερώματα της 11ης Αυγούστου επιστρέφει στην Αθήνα και αμέσως θα υλοποιήσει την υπόσχεσή του να κάνει διακοπές για μία εβδομάδα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας που βρίσκεται για διακοπές στη Λευκάδα θα ενημερωθεί στα τέλη του μήνα, αλλά αν υπάρξει ειδικός λόγος θα τα πουν τηλεφωνικά.