Στην Πάλμα της Μαγιόρκας βρέθηκε για περίπου ένα 24ωρο ο Βαγγέλης Βενιζέλος (φωτογραφία). Αυτό προκειμένου να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Γκίντο Βεστερβέλε να συμμετάσχει στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Θυμίζω ότι πρόκειται για πρωτοβουλία του γερμανού υπουργού Εξωτερικών, η οποία είναι κάτι σαν μπρεϊνστόρμινγκ της αφρόκρεμας για το μέλλον της ΕΕ και στην οποία πλέον έχουν ενταχθεί και οι Ισπανοί. Εκεί ο Βενιζέλος είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους ομολόγους του της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, του Βελγίου και της Μάλτας.

Κατά τα άλλα, το Φόρουμ, που άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής με ομιλία του ισπανού Πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, εξελίχθηκε, όπως μαθαίνω, σε ομαδική ψυχοθεραπεία για μια σειρά ευρωπαϊκών θεμάτων. Το κλου είναι ότι το βράδυ της Παρασκευής ο Βεστερβέλε τραπέζωσε τους καλεσμένους του στην οικία του έξω από την Πάλμα. Να υποθέσω ότι ο Γερμανός μετά τη Μαγιόρκα θα αγοράσει εξοχική κατοικία σε ελληνικό νησί;

Μένω στον Βενιζέλο, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου έφθασε στις Βρυξέλλες. Μαθαίνω μάλιστα ότι στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος πήρε μαζί του και τον κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη με έναν συνεργάτη του, αφού υπήρχαν κενές θέσεις. Κατά τα λοιπά, δεν νομίζω ότι οι έλληνες διπλωμάτες στις Βρυξέλλες χάρηκαν με την άφιξη του νέου υπουργού Εξωτερικών. Το λέω επειδή πληροφορούμαι ότι χθες ο Βενιζέλος συγκάλεσε σύσκεψη (ενόψει του σημερινού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων) στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία. Δεν νομίζω να έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο κυριακάτικα.