Ζητείται σοβαρός κύριος για εκπροσώπηση σχεδόν ευρωπαϊκής χώρας –με προσφάτως επουλωθείσα αξιοπιστία –σε διεθνή χρηματοοικονομικό οργανισμό. Πολιτική προϋπηρεσία απαραίτητη. Θα εκτιμηθούν ιδίως τεκμήρια υπουργικής αταραξίας σε ναυάγια και πυρπολήσεις δημοσίων κτιρίων και κεντρικών κινηματογράφων της πρωτευούσης, καθώς και διαπραγματευτικές ικανότητες δοκιμασμένες στη συνθηκολόγηση της Πολιτείας με κερατεϊκούς αυτονομιστές. Εργασιακή προϋπηρεσία προαιρετική έως αχρείαστη. Απασχόληση πλήρης. Αμοιβαί ικανοποιητικαί. Θα τηρηθεί ημίσκληρο ΑΣΕΠ.

Ζητείται πολιτικός αναλυτής. Ή ψυχαναλυτής ή μέντιουμ. Ζητείται για να εξηγήσει τον ανορθολογισμό: Πώς την ώρα που τα δύο κυβερνώντα κόμματα προσπαθούν να πείσουν την κοινωνία ότι εκριζώνουν το πελατειακό δίκτυο που τα ίδια εξέθρεψαν, απονομιμοποιούν με ένα χοντρό ρουσφέτι το εγχείρημά τους; Πώς την ώρα που εξαντλούνται τα κοινοβουλευτικά και τα κοινωνικά τους ερείσματα, επωμίζονται επιπλέον ασύμμετρο πολιτικό κόστος για μια εσωκομματική διευθέτηση; Δεν βλέπουν την αντίφαση; Δεν φοβούνται την κατακραυγή;

Ζητείται ζόμπι. Με προϋπηρεσία φρουρού σε παλαιό, καθημαγμένο κόμμα. Με γαλόνια στα πεζοδρόμια της αγανάχτησης. Ζητείται για να πυκνώσει τις γραμμές «νέου», «ριζοσπαστικού» κόμματος. Για να διαδώσει το μήνυμα ότι το κράτος που χρεοκόπησε μπορεί να αναστηθεί και να αναλάβει πάλι τον ρόλο της τροφού.

Δεν ζητείται ελπίς. Οι μεταρρυθμιστές είναι εγκλωβισμένοι στον παλιό εαυτό τους. Οι γκρεμιστές ευαγγελίζονται την ανατροπή, απεργαζόμενοι την τελική υποτροπή. Ελπίδα ζητούν πια μόνο οι αδαείς.