Kατάληψη της ΕΡΤ προκειμένου να παρουσιάσει πρόγραμμα που «θα ακουμπά την κοινωνία μέσω της αυτοδιαχείρισης», πρότεινε την Τετάρτη η κίνηση Σχέδιο Β του Αλέκου Αλαβάνου, η οποία σε ανακοίνωσή της αποκάλεσε την κυβέρνηση «ραδιοπειρατή τύπου »ράδιο Μπάμπης»»

Αναλυτική η ανακοίνωση της κίνησης Σχέδιο Β για την ΕΡΤ και τις εξελίξεις με την εκπομπή σήματος από την ΕΔΤ:

«Για την κυβέρνηση των πειρατών, η μετατροπή της σε ραδιοπειρατή τύπου »ράδιο Μπάμπης», δεν συνιστά καν έκπληξη. Ταυτόχρονα με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου – 4ου μνημονίου, και φυσικά με τη βοήθεια των πατρόνων της εσωτερικού, κατέλαβε και τις δημόσιες τηλεοπτικές συχνότητες, σε μια προσπάθεια, αντάξια του πολιτισμού, της αισθητικής και του ακροδεξιού αυταρχισμού της, να αντιμετωπίσει την απήχηση που έχει στον ελληνικό λαό το πρόγραμμα που εκπέμπεται περίπου ένα μήνα από την αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ.

Κεντρικό ζήτημα για μας, για το Σχέδιο Β, είναι η συνολική αναχαίτιση της λαίλαπας και των επιπτώσεών της στις ζωές μας. Οι διαπιστώσεις για παρανομία, για συνταγματική εκτροπή και οι ρητορικές καταγγελίες τους – αυτονόητο – είναι σωστές. Αλλά αν ο πολιτικός αγώνας, μετά μάλιστα από 40 μήνες ανείπωτης ελληνικής τραγωδίας, περιορίζεται εκεί, μόνο σε αδιέξοδα οδηγεί. Οι αυταπάτες που τροφοδοτούνται έτσι, μόνο αισθήματα υποταγής στις συστημικές λύσεις καλλιεργούν.

Για μας, έχει σημάνει η ώρα της αναμέτρησης. Το οραματικό πείραμα της αυτοδιαχείρισης της νομιμοποιημένης και στο πνεύμα του ακροτελεύτιου άρθρου του Συντάγματος ΕΡΤ, πρέπει να ενισχυθεί πολιτικά και κοινωνικά και να διευρυνθεί. Τώρα! Με την ΕΡΤ, παγκόσμια πρωτοτυπία δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα που ακουμπάει, εμπνέεται και καθοδηγείται από τη βούληση των εργαζομένων της και της κοινωνίας.

Χωρίς περιστροφές: Κατάληψη, κανονική, και πλήρης τώρα»