Σκηνές από το «Τοπ Γκαν» μου θύμισε ο Αλέξης Τσίπρας. Το σημειώνω επειδή χθες, ως άλλος Τομ Κρουζ, μπήκε σε μαχητικό αεροσκάφος F-16, σπάζοντας και το τελευταίο ταμπού για αριστερό ηγέτη στην Ελλάδα. Αυτά στη χθεσινή επίσκεψή του στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, όπου του επιφύλαξαν γκράντε υποδοχή.

ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ όχι μόνο ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, αλλά και ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτης. Περιττό να προσθέσω ότι από ένα τέτοιο χάπενινγκ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ήταν παρών σε όλη τη διάρκεια της ενημερωτικής επίσκεψης των συριζαίων.

ΑΠΟ τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια της επίσκεψης ήταν η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ: τον Τσίπρα συνόδευαν ο διευθυντής του γραφείου του Νίκος Παππάς (φωτογραφία), ο συντονιστής θεμάτων Αμυνας Γιάννης Παφίλης, οι βουλευτές Βασίλης Χατζηλάμπρου και Δημήτρης Γελαλής και λοιπές δυνάμεις που κάθησαν μαζί στο τραπέζι. Εκεί, ανάμεσα στα νηστίσιμα, μαθαίνω ότι οι πιλότοι άρχισαν να διηγούνται ιστορίες από αερομαχίες. Κανονικό «Τοπ Γκαν», όχι αστεία.

ΤΟ ΚΛΟΥ είναι, όπως μαθαίνω, ότι ο Παφίλης είναι πρώην αεροπόρος και… παλιοσειρά του αρχηγού ΓΕΑ. Τελικά, ο κόσμος είναι πολύ μικρός.